Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει για τον τερματισμό της πρακτικής της αλλαγής ώρας κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο

Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει για τον τερματισμό της πρακτικής της αλλαγής ώρας κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο

Την Ευρώπη να δράσει για να βάλει τέλος στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο καλούν οι ευρωβουλευτές.

Την περασμένη εβδομάδα και ενόψει της αλλαγής της ώρας που έγινε χθες, οι ευρωβουλευτές προέτρεψαν τις χώρες της ΕΕ να επιταχύνουν το έργο τους και να ανταποκριθούν στην έκκληση των πολιτών για τερματισμό της αλλαγής ώρας.

Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, από το 2021. Ωστόσο, το Συμβούλιο της ΕΕ δεν φαίνεται ότι πήρε τόσο ζεστά το θέμα και δύο χρόνια μετά δεν έχουν καταλήξει σε μια κοινή θέση για το εν λόγω ζήτημα.

Ο εισηγητής του Κοινοβουλίου Johan Danielsson (S&D, SE) πριν λίγες ημέρες και ενόψει -τότε- της αλλαγής που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, δήλωσε: «Είναι σημαντικό να ακούσουμε το αίτημα των πολιτών μας να σταματήσουν να αλλάζουμε ώρα. 4,6 εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με αυτό το θέμα, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Αυτό είναι ένα θέμα που είναι αγαπητό στους πολίτες μας και πρέπει να τους δείξουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται για τις ανησυχίες τους. Υπολογίζεται ότι το 20% του πληθυσμού επηρεάζεται σωματικά και ψυχικά από την αλλαγής της ώρας. Αυτές είναι συχνά ευάλωτες ομάδες στην κοινωνία, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνια νοσήματα. Ελπίζω πραγματικά ότι οι χώρες της ΕΕ θα σταματήσουν να σέρνουν τα πόδια τους και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συμφωνήσουν για τον τερματισμό της αλλαγής ώρας στην ΕΕ χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

«Το 84% των πολιτών της ΕΕ τάσσεται υπέρ του τερματισμού των αλλαγών της ώρας, οι οποίες σύμφωνα με πολλές μελέτες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Είναι σαφές ότι η εποχιακή αλλαγή του χρόνου πρέπει να τελειώσει και οι χώρες της ΕΕ πρέπει να συντονιστούν μεταξύ τους για την επιλογή του καλύτερου χρόνου για την περιοχή τους. Ωστόσο, αυτό θα ήταν δυνατό μόνο εάν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε συνομιλίες για νέους κανόνες το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού Karima Delli (Πράσινοι / EFA, FR).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS