Φλόριντα: 58χρονος βρήκε ένα τεράστιο ιγκουάνα στη λεκάνη της τουαλέτας του! [βίντεο]

Φλόριντα: 58χρονος βρήκε ένα τεράστιο ιγκουάνα στη λεκάνη της τουαλέτας του! [βίντεο]

Άφωνος έμεινε ένας 58χρονος στη Φλόριντα όταν πήγε να ελέγξει έναν περίεργο ήχο στην τουαλέτα του σπιτιού του και βρήκε ένα τεράστιο ιγκουάνα μέσα στη λεκάνη!

«Κοιτάζω κάτω και βλέπω αυτό το ερπετό να με κοιτάζει έντρομο», δήλωσε ο Τζον Ριντλ.

Ο 58χρονος επιχείρησε αρχικά να συλλάβει το ιγκουάνα με την απόχη που μαζεύει τα φύλλα από την πισίνα του, αλλά μάταια. Κι έτσι προσπάθησε να το πιάσει με τα χέρια. Μόνον που το ερπετό ξεγλίστρησε και χάθηκε μέσα στο σωλήνα.

Περίπου μια ώρα αργότερα το ιγκουάνα βγήκε από τη λεκάνη και κρύφτηκε πίσω της κι ο Ριντλ κατάφερε τελικά να το διώξει από το σπίτι του.

Το ερπετό πρόλαβε, πάντως, να κάνει μια στάση στην πισίνα στο πίσω μέρος της αυλής του 58χρονου, προτού εξαφανιστεί.

«Είμαι συνηθισμένος στα ιγκουάνα, όμως δεν έχω συνηθίσει να τα βλέπω στην τουαλέτα μου», δήλωσε αστειευόμενος ο Ριντλ.

Τα ιγκουάνα αποτελούν υπαρκτό πρόβλημα εδώ και χρόνια στη Φλόριντα. Συχνότερα απαντώνται τα πράσινα ιγκουάνα, που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα παγώνουν και πέφτουν από τα δέντρα, αλλά αυτό που εισέβαλε στο σπίτι του Ριντλ φαίνεται ότι είναι ένα μεξικάνικο ιγκουάνα με αγκαθωτή ουρά. Το είδος αυτό, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία προσταίας της άγριας ζωής στη Φλόριντα, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην εν λόγω αμερικανική πολιτεία τη δεκαετία του 1960 και εισήχθη στην περιοχή μέσω του εμπορίου κατοικίδιων ζώων.

Το ζώο αυτό μοιάζει εντυπωσιακά με ένα άλλο χωροκατακτητικό είδος ιγκουάνα στην πολιτεία, τα μαύρα ιγκουάνα με αγκαθωτά ουρά, τα οποία είναι γνωστό ότι αποτελούν απειλή για τις κουκουβάγιες, καθώς καταλαμβάνουν τις φωλιές τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS