ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Ξεκάθαρο το συμβόλαιο με την AstraZeneca -Δεσμεύει την εταιρεία χωρίς αστερίσκους

Η Κομισιόν κλιμακώνει την πίεση στην AstraZeneca στην κόντρα για την καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να απαιτεί λογικές εξηγήσεις υπογραμμίζοντας ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε η ΕΕ με την αγγλο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία περιλαμβάνει δεσμευτικούς όρους.

Μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk η επικεφαλής της Κομισιών εξήγησε ότι ο όρος του συμβολαίου που προβλέπει ότι η AstraZeneca θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παράδοση εμβολίων (best-effort delivery) - και τον οποίο επικαλέστηκε ο επικεφαλής της εταιρείας, Πασκάλ Σοριό προ ημερών στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica- ίσχυε, όταν δεν ήταν ξεκάθαρο αν η φαρμακοβιομηχανία θα μπορούσε να αναπτύξει ένα εμβόλιο.


Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η ΕΕ με την AstraZeneca περιέχει ξεκάθαρα τις ποσότητες των εμβολίων που θα έπρεπε να παραδοθούν στην Ένωση τον Δεκέμβριο και τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021, ενώ αναφέρεται και σε τέσσερα εργοστάσια παραγωγής, εκ των οποίων δύο στη Βρετανία. «Υπάρχουν δεσμευτικοί οροι και το συμβόλαιο είναι απολύτως ξεκάθαρο», υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS