Forbes: Τεχνολογικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ακόμη και αν η Τουρκία πάρει F16

Forbes: Τεχνολογικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ακόμη και αν η Τουρκία πάρει F16

Την εκτίμηση ότι ακόμη και αν η Τουρκία καταφέρει να αποκτήσει εκσυγχρονισμένα F16 η Ελλάδα θα εξακολουθεί να έχει τεχνολογικό πλεονέκτημα στην αεροπορική της δύναμη κάνει σε άρθρο του το forbes.com κάνοντας μια αποτίμηση των όσων προέκυψαν μετά τη Σύνοδο της Μαδρίτης.

Αφού τονίζεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία απόκτησης F16 από την Τουρκία θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Κογκρέσοστο άρθρο επισημαίνεται ότι στο τραπέζι υπάρχει και το αίτημα της Ελλάδας για αγορά F35.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εάν εγκριθούν και οι δύο αυτές συμφωνίες, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εξακολουθεί να έχει τεχνολογικό πλεονέκτημα έναντι της μεγαλύτερης αεροπορίας της Τουρκίας καθώς η χώρα μας θα διαθέτει αεροσκάφη πέμπτης γενιάς.

«Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει σύμβαση για την αναβάθμιση 84 F-16 σε διαμόρφωση Block 72. Η Lockheed Martin θα ολοκληρώσει αυτό το συμβόλαιο στα μέσα του 2027. Έτσι, ακόμα κι αν η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορέσει να κερδίσει σύντομα την έγκριση του Κογκρέσου για την τουρκική συμφωνία για τα F-16, κάτι που δεν είναι εγγυημένο, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διαθέτει 84 εκσυγχρονισμένα F-16 πριν το κάνει η Τουρκία»αναφέρεται στο άρθρο του Forbes.

Aπό την ανάλυση του forbes.com δεν περνά απαρατήρητο ότι ήδη η χώρα μας αρχίζει να παραλαμβάνειτα 24 Dassault Rafale F3R 4,5 γενιάς τα οποία είναι πιο προηγμένα από οποιοδήποτε αεροσκάφος στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Η ανάλυση σημειώνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Τουρκίας να αποκτήσει νέας τεχνολογίας αεροσκάφη κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη αγορά Eurofighter Typhoon από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Τουρκία θα εξακολουθεί να έχει δυσκολία να ξεπεράσει το σημαντικό τεχνολογικό πλεονέκτημα που πιθανότατα θα επιτύχει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το 2030» αναφέρεται στο άρθρο.

«Ακόμα κι αν η Τουρκία πάρει 120 F-16 Block 70/72 (40 ολοκαίνουργια και 80 αναβαθμισμένα), θα αντιμετωπίσουν 84 Block 72 Vipers (όλα σε υπηρεσία το αργότερο το δεύτερο εξάμηνο του 2027), 20-40 F- 35, και, τουλάχιστον, 24 Rafales. Με άλλα λόγια, όχι λιγότερα από 128 μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με ίσες ή ανώτερες δυνατότητες από τα καλύτερα τζετ της Τουρκίας» καταλήγει το ρεπορτάζ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS