Φωτιές στον Καναδά: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη πόλη του βορρά λόγω εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών [Βίντεο]

Φωτιές στον Καναδά: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη πόλη του βορρά λόγω εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών [Βίντεο]

Ανεξέλεγκτες μαίνονται εδώ και ημέρες τεράστιες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, ωθώντας τα Βορειοδυτικά Εδάφη της Βρετανικής Κολομβίας να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να απομακρύνονται ακόμα και με στρατιωτικά αεροπλάνα.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Γέλοουναϊφ, της μεγαλύτερης πόλης στα Βορειοδυτικά, διατάχθηκαν χθες, Τετάρτη να απομακρυνθούν κατεπειγόντως από αυτήν ως αύριο Παρασκευή, καθώς η πόλη απειλείται πλέον σοβαρά, εξαιτίας της εξάπλωσης των πυρκαγιών.

«Δυστυχώς, η κατάσταση ως προς τις δασικές πυρκαγιές πήρε τροπή προς το χειρότερο (...) δυτικά της Γέλοουναϊφ» και πλέον εγείρεται «αληθινή απειλή» για τους πολίτες, υπογράμμισε ο Σέιν Τόμσον, υπουργός Περιβάλλοντος στα Βορειοδυτικά Εδάφη, διατάσσοντας την εκκένωση της πόλης 20.000 κατοίκων ως αύριο το μεσημέρι.

«Ραγίζει η καρδιά μου όταν σκέπτομαι τους ανθρώπους στα TNO που αγωνίζονται με τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές», δήλωσε από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως ο Καναδάς, που λόγω της γεωγραφικής του θέσης, θερμαίνεται πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα η ένταση και η συχνότητα των οποίων αυξάνονται εξαιτίας της κλιματικής υπερθέρμανσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ