Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι ταλιμπάν εκτέλεσαν στρατηγό - Σοκαριστικό βίντεο

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι ταλιμπάν εκτέλεσαν στρατηγό - Σοκαριστικό βίντεο

Τον διοικητή της αστυνομίας στρατού στη χώρα εκτέλεσαν οι ταλιμπάν, με τις εικόνες που προέρχονται από το Αφγανιστάν να προκαλούν φρίκη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ο πρώην αξιωματούχος, στρατηγός Χάτζι Μουλά Αχκαζάι, είναι δεμένος, με μαντήλι στα μάτια, βρίσκεται γονατιστός στο έδαφος και οι Ταλιμπάν τον πυροβολούν με αυτόματο όπλο.


Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν από τότε που άρχισε η προέλαση τους και τη συνεχίζουν τώρα στην Καμπούλ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι.

Εκτός από στελέχη του πρώην καθεστώτος αναζητούν συνεργάτες των νατοϊκών και απειλούν τους συγγενείς τους ότι αν δεν τους παραδώσουν θα βρουν και αυτοί φρικτό τέλος με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Με την παράδοση των κυβερνητικών δυνάμεων έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν μεγάλες ποσότητες αμερικανικού εξοπλισμού. Έτσι, πάνω από 2.000 θωρακισμένα οχήματα και μέχρι 40 πολεμικά αεροσκάφη, από ελικόπτερα Black Hawk μέχρι drones, έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Στο ρεπορτάζ σοκ του πρακτορείου «Ρόιτερς» αναφέρεται επίσης ότι μέσα στην τελευταία 20ετία οι Αμερικανοί είχαν δώσει στις κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν 600.000 όπλα για το πεζικό (αυτόματα τουφέκια, πιστόλια κλπ), κανόνια, όλμους, καθώς και 16.000 διόπτρες νυκτός, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο οπλισμού για νυχτερινές επιχειρήσεις.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται στα λάφυρα των Ταλιμπάν, μετά την παράδοση των κυβερνητικών δυνάμεων (200.000- 300.000 άνδρες).

Προσπαθώντας να καθησυχάσουν Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι προηγμένα συστήματα, όπως τα ελικόπτερα, είναι πολύπλοκα και χρειάζονται ειδική εκπαίδευσης ενώ ένας αξιωματικός έκανε την εξής δήλωση: «Είναι ειρωνεία, αλλά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός μας χαλάει συχνά, θα σώσει ζωές».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS