Γαλλία-κορωνοϊός: Μη εμβολιασμένο το 96% όσων επλήγησαν από τη μετάλλαξη Δέλτα και παρουσίασαν συμπτώματα

Γαλλία-κορωνοϊός: Μη εμβολιασμένο το 96% όσων επλήγησαν από τη μετάλλαξη Δέλτα και παρουσίασαν συμπτώματα

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την επιδημιολογική έξαρση του κορωνοϊού στη Γαλλία παρέθεσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, ο οποίος ανακοίνωσε πως 96% των νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα που παρουσίασαν συμπτώματα αφορούν μη εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό LCI, ο Ολιβιέ Βεράν δήλωσε: «Στη χώρα μας, επί του συνόλου των νέων κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας, 96% των Γάλλων που μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό και εμφάνισαν συμπτώματα δεν ήταν εμβολιασμένοι».

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία παρατηρούσαν πως το 40% των νέων μολύνσεων του κορωνοϊού αφορούσαν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Οι πιθανότητες μόλυνσης μεταξύ εμβολιασμένων

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως το στοιχείο αυτό «επιβεβαιώνει τα δεδομένα των κλινικών μελετών και των ερευνών από την πραγματική ζωή σε Βρετανία, Ισραήλ και άλλες χώρες».

Ο Βεράν υποστήριξε πως, με βάση αυτά τα πρώτα στατιστικά δεδομένα, ένας άνθρωπος έχει τουλάχιστον τέσσερις φορές λιγότερες πιθανότητες να κολλήσει τον ιό εφόσον είναι εμβολιασμένος.

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη Δευτέρα «δρακόντεια» μέτρα για τον έλεγχο της διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς, σύμφωνα με το διάγγελμα Μακρόν, οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το πράσινο πιστοποιητικό (να είναι δηλαδή εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή να διαθέτουν πρόσφατο τεστ κορωνοϊού) προκειμένου να καθίσουν σε ένα καφέ ή ένα εστιατόριο και να συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα (όπως συναυλίες ή θέατρα).

Τρία εκατομμύρια ραντεβού εμβολιασμού από τη Δευτέρα

Ο Γάλλος πρόεδρος από τη Λιζ-Αρνιντάν, όπου βρέθηκε την Πέμπτη, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη «συνειδητοποίηση των συμπολιτών που δίσταζαν» να εμβολιαστούν.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της προσπάθειας, καθώς ήδη από την περασμένη Δευτέρα απέμεναν 19 εκατομμύρια πολίτες που δεν είχαν εμβολιαστεί. Από τη Δευτέρα, συνολικά 3 εκατομμύρια πολίτες έκλεισαν ραντεβού», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και στη Γαλλία οι διαδηλώσεις ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με χιλιάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για τη διεύρυνση της χρήσης του πράσινου πιστοποιητικού στη χώρα. Από το Ελιζέ, πάντως, κάνουν λόγο για μια μειοψηφία που δεν επιθυμεί η Γαλλία να προχωρήσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS