Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, σήμερα Παρασκευή, λίγο πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μακρόν.

Σε ανακοίνωσή της η προεδρία της Γαλλίας ανέφερε ότι «ο Έντουαρντ Φίλιπ υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησης του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την αποδέχθηκε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Φιλίπ θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις κυβερνητικές υποθέσεις έως ότου οριστεί νέο υπουργικό συμβούλιο.

Είναι μία αλλαγή που επιδίωξε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συγκροτηθεί μία «νέα ομάδα» που θα ακολουθήσει έναν «νέο (πολιτικό) δρόμο» για το τελευταίο μέρος της πορείας μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Στoν ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υποβάλλει την παραίτησή του πριν τους διορισμούς του υπουργικού συμβουλίου, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να επανατοποθετηθεί στη θέση.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ο Εντουάρ Φιλίπ αναδείχθηκε νικητής στην πόλη της Χάβρης κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της χώρας, κερδίζοντας το 58,8% των ψήφων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ