Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία εισβολή -Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι λέει ο Υπ. Άμυνας του Ισραήλ
AP Photo/Tsafrir Abayov

Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία εισβολή -Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι λέει ο Υπ. Άμυνας του Ισραήλ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρου Ιωννίδη, καθώς οι δυνάμεις του Ισραήλ προωθούνται σε θέσεις γύρω από το βόρειο τομέα της Γάζας, η κυβέρνηση της χώρας έδωσε το «πράσινο φως» στον Ισραηλινό στρατό για την χερσαία επιχείρηση. Όπως αναφέρουν επίσημες κυβερνητικές πηγές, πλέον εναπόκειται στην στρατιωτική διοίκηση να αποφασίσει τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο θα περάσει στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι: Θα είναι μια συνδυασμένη επιχείρηση από ξηρά, αέρα και θάλασσα

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να είναι μια χερσαία επιχείρηση αλλά μια συνδυασμένη επιχείρηση με τμήματα τόσο από αέρος όσο και από τη θάλασσα ενώ όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού όλα τα επιχειρησιακά σενάρια που μπορεί να εκτελέσει ο στρατός θα τεθούν επί τάπητος προκειμένου να γίνει μια επιχείρηση που θα έχει μια κατάληξη, όπως λένε, να αντιμετωπίσουν δια παντός την Χαμάς.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, οι τρομοκράτες που ενεπλάκησαν στα γεγονότα του Σαββάτου (7/10)στην περιοχή που επλήγη από την επίθεση της Χαμάς δεν θα βρουν ησυχία, όπως λένε χαρακτηριστικά θα καταλήξουν είτε στη φυλακή, είτε νεκροί.

Γιοάβ Γκαλάντ: Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ κάλεσε τους στρατιώτες να είναι έτοιμοι για την εισβολή στη Γάζα που - όπως είπε - θα γίνει «με ακρίβεια και θα είναι θανατηφόρα».

«Είμαι υπεύθυνος για το αμυντικό κατεστημένο στη χώρα. Ήμουν υπεύθυνος γι' αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος να το οδηγήσω τους μαχητές μας στη νίκη», είπε ο Γκαλάντ στους δημοσιογράφους σε ένα στρατιωτικό πεδίο συγκέντρωσης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Στη συνέχεια, κάλεσε τους Ισραηλινούς στρατιώτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη χερσαία εισβολή στη Γάζα. «Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είπε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ