Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με τη μεγαλύτερη παράδοση μαχητών της Χαμάς που εμφανίζονται γυμνοί και οκλαδόν στον δρόμο [Βίντεο]

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με τη μεγαλύτερη παράδοση μαχητών της Χαμάς που εμφανίζονται γυμνοί και οκλαδόν στον δρόμο [Βίντεο]

Σχεδόν γυμνοί, φορώντας μόνο εσώρουχα, ήταν δεκάδες μέλη της Χαμάς, οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τον ισραηλινό στρατό.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τις ισραηλινές δυνάμεις, στο οποίο φαίνονται οι Παλαιστίνιοι να κάθονται στο έδαφος, στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας ένα ακόμη πλήγμα στην ισλαμιστική οργάνωση από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, πρόκειται για άνδρες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι παραδόθηκαν βγαίνοντας από τούνελ. Στα social media, πάντως, υπάρχουν και αντιδράσεις, που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για απλούς πολίτες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες διεξάγουν από την 27η Οκτωβρίου χερσαία επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, έχουν επεκτείνει τις επιχειρήσεις τους σε όλο τον θύλακα. Παράλληλα συνεχίζουν να εξαπολύουν μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

To Iσραήλ καταδιώκει τον πυρήνα της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς.

Σκληρές μάχες συνεχίζουν να μαίνονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό, που λέει πως πλέον έχει «πάρει» τη Χαν Γιούνις και καταδιώκει τον φερόμενο ως αρχιτέκτονα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, ανησυχώντας για «πλήρη κατάρρευση της δημόσιας τάξης προσεχώς» στον παλαιστινιακό θύλακα, ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσε εκ νέου να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, προκαλώντας εξαιρετικά πικρή αντίδραση του Ισραήλ.

Παρ’ όλ’ αυτά, η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε πράσινο φως για να παραδίδεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στον παραθαλάσσιο θύλακα, για να αποφευχθούν η «ανθρωπιστική κατάρρευση» και η εκδήλωση επιδημιών.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες διεξάγουν από την 27η Οκτωβρίου χερσαία επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν πως επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε όλο τον θύλακα. Παράλληλα συνεχίζουν να εξαπολύουν μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο άμαχος πληθυσμός αναγκάζεται να εκτοπιστεί σε περίμετρο που συρρικνώνεται ολοένα περισσότερο, στη Ράφα, πόλη η οποία γειτονεύει με την Αίγυπτο.

Στη Χαν Γιούνις, τη μεγαλύτερη πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, πεζικάριοι, τεθωρακισμένα και μηχανήματα έργου έφθασαν στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το επιτελείο διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως δυνάμεις του «διαπέρασαν τις αμυντικές γραμμές» της Χαμάς, «εξάλειψαν ορισμένο αριθμό τρομοκρατών» και κατέστρεψαν περίπου «30 εισόδους υπόγειων σηράγγων».

Καθώς έπεφτε η νύχτα, σύννεφα πυκνού καπνού και φλόγες συνέχιζαν να υψώνονται από τη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, διακρίνονταν τα ίχνη ρουκετών που εκτοξεύονταν εναντίον του Ισραήλ, μεταξύ άλλων από τη Ράφα.

Το Ισραήλ λέει ότι ο Γιαχία Σινουάρ "κρύβεται στα τούνελ"

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ανακοίνωσε χθες πως ισραηλινά στρατεύματα «περικύκλωσαν το σπίτι του (Γιαχία) Σινουάρ», του επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, στη Χαν Γιούνις.

«Ο Σινουάρ κρύβεται υπογείως», είπε κατόπιν ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του στρατού, αναφερόμενος στο δίκτυο υπόγειων σηράγγων του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο Γιαχία Σινουάρ, 61 ετών, που πέρασε 23 χρόνια της ζωής του σε ισραηλινές φυλακές, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης άνευ προηγουμένου της 7ης Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα μαχητές της Χαμάς έκαναν έφοδο σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, σκότωσαν κάπου 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις Αρχές, και πήραν άλλους 200 και πλέον ομήρους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Νετανιάχου, 138 όμηροι από τους περίπου 240 που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, μετά την απελευθέρωση κατά τη διάρκεια της ανακωχής των 105. Η απελευθέρωση των 80 έγινε σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων, γυναικών, παιδιών και εφήβων, από ισραηλινά κέντρα κράτησης.

Ο Γιαχία Σινουάρ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες χθες στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του επιτελείου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου πως εντόπισε στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, «στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού», κοντά σε κλινική και σχολείο, «πολύ μεγάλη αποθήκη όπλων», κατ’ αυτόν «επιπρόσθετη απόδειξη» της χρήσης πολιτών από τη Χαμάς ως «ανθρώπινων ασπίδων». Η Χαμάς διαψεύδει την κατηγορία.

Προχθές έλεγε πως έχει σκοτώσει «τους μισούς» από τους διοικητές μονάδων της Χαμάς.

Μέσω Telegram, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα ανέφερε πως ο στρατιωτικός βραχίονάς του, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, μάχεται εναντίον «των δυνάμεων κατοχής σε όλες τις γραμμές της εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ