Γάζα: Η Χαμάς αποχώρησε από το Κάιρο χωρίς συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις

Γάζα: Η Χαμάς αποχώρησε από το Κάιρο χωρίς συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις

Από το Κάιρο αποχώρησε άμεσα η αντιπροσωπεία της Χαμάς, όπου εκεί διεξήχθησαν οι συνομιλίες για διαπραγματεύσεις και για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να υπάρχει επίσημη συμφωνία για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαμάς αναφέρει πως η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και η κατάληψη του συνοριακού περάσματος της περιοχής είχαν στόχο να εμποδίσουν τις προσπάθειες των μεσολαβητών και να κλιμακώσουν τον πόλεμο, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Επαναβεβαίωσε επίσης τη «δέσμευση και προσήλωσή της» στην τρέχουσα πρόταση εκεχειρίας.

Λωρίδα της Γάζας: Σχεδόν 80.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα

Παράλληλα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από τις 6 Μαΐου, όταν το Ισραήλ διέταξε τους Παλαιστίνιους που ζούσαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης να απομακρυνθούν.

«Από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιχειρήσεις τους στις 6 Μαΐου, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, αναζητώντας καταφύγιο αλλού, το τίμημα που πληρώνουν αυτές οι οικογένειες είναι αφόρητο», αναφέρει η UNRWA στο X, διευκρινίζοντας ότι «κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές» στη Λωρίδα της Γάζας.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα σταθεί μόνο του αν χρειαστεί

Την ίδια ώρα, σε ένα προφανές μήνυμα προς τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επιλέξει να αναστείλει ορισμένες παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δημοσίευσε ένα βίντεο από μια ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή για τον εορτασμό του Ολοκαυτώματος.

Στην ομιλία, ο Νετανιάχου είπε: «Καμία πίεση ... δεν θα σταματήσει το Ισραήλ από το να αμυνθεί» και να επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους. «Ογδόντα χρόνια πριν, στο Ολοκαύτωμα, ο εβραϊκός λαός ήταν εντελώς ανυπεράσπιστος απέναντι σε εκείνους που επιδίωκαν την καταστροφή μας. Κανένα έθνος δεν ήρθε να μας βοηθήσει», είπε.

«Ορκίζομαι σήμερα εδώ από την Ιερουσαλήμ σε αυτή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: Εάν το Ισραήλ αναγκαστεί να σταθεί μόνο του, το Ισραήλ θα σταθεί μόνο του. Αλλά ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, επειδή αμέτρητοι αξιοπρεπείς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας», συνέχισε ο Νετανιάχου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ