Γερμανία: Η ενεργειακή κρίση απειλεί την γερμανική βιομηχανία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της BDI

Γερμανία: Η ενεργειακή κρίση απειλεί την γερμανική βιομηχανία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της BDI

«Απειλείται η ίδια η ουσία της γερμανικής βιομηχανίας», λόγω της ενεργειακής κρίσης, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ και τονίζει την ανάγκη για σαφήνεια ως προς το εάν η τρέχουσα εξοικονόμηση σε περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου θα μπορέσει μελλοντικά σε κάποιο βαθμό να αντισταθμιστεί.

«Η κατάσταση στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου είναι δραματική: οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2023 έχουν ξεπεράσει τα 700 ευρώ/MWh - περισσότερο από 15 φορές το επίπεδο των τιμών των προηγούμενων ετών. Η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 1000% ξεπερνώντας τα 300 ευρώ/MWh. Η κατάσταση είναι ήδη ή θα είναι σύντομα τοξική για πολλές εταιρίες, όχι μόνο λόγω της έλλειψης αερίου, αλλά κυρίως λόγω των εντελώς παράλογων αυξήσεων των τιμών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ρούσβουρμ, ο οποίος συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Κάστρο Μέζεμπεργκ του Βρανδεμβούργου.

Ο κ. Ρούσβουρμ αναφέρει ακόμη ότι τον Ιούλιο η κατανάλωση φυσικού αερίου της βιομηχανίας ήταν κατά 21% χαμηλότερη από ό,τι τον ίδιο μήνα του 2021, γεγονός το οποίο οφείλεται στη δραματική πτώση της παραγωγής. «Πρόκειται για την έκφραση ενός τεράστιου προβλήματος», τονίζει και ζητά την απλοποίηση της έγκρισης αύξησης χρήσης λιγνίτη και την παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS