Γερμανία: Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου -Ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη Ουσμάνοφ

Γερμανία: Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου -Ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη Ουσμάνοφ

Συνεχίζονται με κάθε τρόπο οι κυρώσεις προς την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία και φυσικά το «όπλο» της Ευρώπης είναι οι κυρώσεις που πλήττουν τους Ρώσους ολιγάρχες.

Η γερμανική αστυνομία κατάσχεσε το σούπερ γιοτ που ανήκει στην αδελφή του Άλισερ Ουσμάνοφ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας.

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέσχεσε το Dilbar, το σούπερ γιοτ αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από εβδομάδες επίπονης οικονομικής έρευνας που αποκάλυψε την πραγματική ιδιοκτησία του γιοτ.

Το πλοίο φέρει σημαία των Νησιών Κέιμαν, ενώ είναι νηολογημένο σε εταιρεία στη Μάλτα, δηλαδή δύο φορολογικούς παραδείσους που εκμεταλλεύονται οι πάμπλουτοι αυτού του κόσμου για να «παρκάρουν» τα υπερπολυτελή περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το γιοτ τελικά ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη, Γκουλμπακόρ Ισμαΐλοβα, η οποία φέρεται να συνδέεται με ποσά δισεκατομμυρίων σε 27 τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας.

Dilbar, το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου

Ζυγίζοντας 15.917 τόνους, το Dilbar είναι το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο. Το πλήρωμά του απαρτίζεται συνήθως από 96 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει 24 επιβάτες στις 12 σουίτες του.

Σχεδιασμένο από τον Βρετανό ειδικό στα σούπερ γιοτ, Andrew Winch, διαθέτει εσωτερική πισίνα μήκους 25 μέτρων (η μεγαλύτερη στον κόσμο σε ιδιωτικό σκάφος), σάουνα και αίθουσα μασάζ, κινηματογράφο και δύο ελικοδρόμια.

Το σκάφος, μήκους 156 μέτρων, το οποίο αυτή την περίοδο υποβάλλεται σε εκτεταμένες επισκευές στο Αμβούργο της Γερμανίας, επιθεωρήθηκε τον περασμένο μήνα από την αστυνομία. Ωστόσο, τότε οι γερμανικές αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες περί κατάσχεσής του.

Σήμερα, λοιπόν, οι γερμανική Bundeskriminalamt ανάρτησε στο Twitter ότι διαπιστώθηκε πως το γιοτ «υπόκειται στον νόμο περί κυρώσεων και μπορούσε να κατασχεθεί νόμιμα στο Αμβούργο».

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε, μάλιστα, ότι το γιοτ δεν μπορεί να «πωληθεί, να ενοικιαστεί ή να δοθεί ως ενέχυρο για εγγύηση».

Το Dilbar αγοράστηκε το 2016 έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων από τη γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lürssen, η οποία το κατασκεύασε ειδικά για τον Άλισερ Ουσμάνοφ μέσα σε 52 μήνες. Η εταιρεία το περιγράφει ως «ένα από τα πιο σύνθετα και απαιτητικά γιοτ που κατασκευάστηκαν ποτέ, τόσο από άποψη διαστάσεων όσο και τεχνολογίας».

Κατά την κυκλοφορία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lürssen, Peter Lürssen, δήλωσε: «Το Dilbar διαθέτει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας από οποιοδήποτε σούπερ γιοτ στον κόσμο. Αλλά αυτά που διαβάζετε ότι διαθέτει αντιαεροπορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι όλα ανοησίες».

Η αμύθητη περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη Ουσμάνοφ

Ο Ουσμάνοφ, ένας μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών που κατέχει την έπαυλη Beechwood House, αξίας 48 εκατομμυρίων λιρών, στο Highgate του Λονδίνου, και το κτήμα Sutton Place του 16ου αιώνα στο Surrey, υπέστη κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε σημαντικά συμφέροντα στους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους Άρσεναλ και Έβερτον, είχαν ήδη επιβάλει κυρώσεις η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ έχουν επιβληθεί, επίσης, τόσο στην Ισμαΐλοβα όσο και σε μια άλλη από τις αδελφές του Ουσμάνοφ, τη Σαοντάτ Ναρζίεβα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ουσμάνοφ «μεταβίβασε έμμεσα περιουσιακά στοιχεία στην Ισμαΐλοβα, ορίζοντας την αδελφή του ως τη μοναδική δικαιούχο του γιοτ Dilbar».

Όσο για τη Ναρζίεβα, η ΕΕ ισχυρίζεται ότι ο Ουσμάνοφ μεταβίβασε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία σε εκείνη, όπως μια εφάπαξ πληρωμή ή ένα δώρο αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνεχίζονται με κάθε  τρόπο οι κυρώσεις προς την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία και φυσικά το «όπλο» της Ευρώπης είναι οι κυρώσεις που πλήττουν τους Ρώσους ολιγάρχες.

Η γερμανική αστυνομία κατάσχεσε το σούπερ γιοτ που ανήκει στην αδελφή του Άλισερ Ουσμάνοφ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας.

 Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέσχεσε το Dilbar, το σούπερ γιοτ αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από εβδομάδες επίπονης οικονομικής έρευνας που αποκάλυψε την πραγματική ιδιοκτησία του γιοτ.

 Το πλοίο φέρει σημαία των Νησιών Κέιμαν, ενώ είναι νηολογημένο σε εταιρεία στη Μάλτα, δηλαδή δύο φορολογικούς παραδείσους που εκμεταλλεύονται οι πάμπλουτοι αυτού του κόσμου για να «παρκάρουν» τα υπερπολυτελή περιουσιακά τους στοιχεία.

 Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το γιοτ τελικά ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη, Γκουλμπακόρ Ισμαΐλοβα, η οποία φέρεται να συνδέεται με ποσά δισεκατομμυρίων σε 27 τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας.

Dilbar, το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου

Ζυγίζοντας 15.917 τόνους, το Dilbar είναι το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο. Το πλήρωμά του απαρτίζεται συνήθως από 96 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει 24 επιβάτες στις 12 σουίτες του.

 Σχεδιασμένο από τον Βρετανό ειδικό στα σούπερ γιοτ, Andrew Winch, διαθέτει εσωτερική πισίνα μήκους 25 μέτρων (η μεγαλύτερη στον κόσμο σε ιδιωτικό σκάφος), σάουνα και αίθουσα μασάζ, κινηματογράφο και δύο ελικοδρόμια.

 Το σκάφος, μήκους 156 μέτρων, το οποίο αυτή την περίοδο υποβάλλεται σε εκτεταμένες επισκευές στο Αμβούργο της Γερμανίας, επιθεωρήθηκε τον περασμένο μήνα από την αστυνομία. Ωστόσο, τότε οι γερμανικές αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες περί κατάσχεσής του.

 Σήμερα, λοιπόν, οι γερμανική Bundeskriminalamt ανάρτησε στο Twitter ότι διαπιστώθηκε πως το γιοτ «υπόκειται στον νόμο περί κυρώσεων και μπορούσε να κατασχεθεί νόμιμα στο Αμβούργο».

 Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε, μάλιστα, ότι το γιοτ δεν μπορεί να «πωληθεί, να ενοικιαστεί ή να δοθεί ως ενέχυρο για εγγύηση».

 Το Dilbar αγοράστηκε το 2016 έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων από τη γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lürssen, η οποία το κατασκεύασε ειδικά για τον Άλισερ Ουσμάνοφ μέσα σε 52 μήνες. Η εταιρεία το περιγράφει ως «ένα από τα πιο σύνθετα και απαιτητικά γιοτ που κατασκευάστηκαν ποτέ, τόσο από άποψη διαστάσεων όσο και τεχνολογίας».

 Κατά την κυκλοφορία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lürssen, Peter Lürssen, δήλωσε: «Το Dilbar διαθέτει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας από οποιοδήποτε σούπερ γιοτ στον κόσμο. Αλλά αυτά που διαβάζετε ότι διαθέτει αντιαεροπορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι όλα ανοησίες». 

Η αμύθητη περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη Ουσμάνοφ

Ο Ουσμάνοφ, ένας μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών που κατέχει την έπαυλη Beechwood House, αξίας 48 εκατομμυρίων λιρών, στο Highgate του Λονδίνου, και το κτήμα Sutton Place του 16ου αιώνα στο Surrey, υπέστη κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε σημαντικά συμφέροντα στους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους Άρσεναλ και Έβερτον, είχαν ήδη επιβάλει κυρώσεις η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

 Κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ έχουν επιβληθεί, επίσης, τόσο στην Ισμαΐλοβα όσο και σε μια άλλη από τις αδελφές του Ουσμάνοφ, τη Σαοντάτ Ναρζίεβα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ουσμάνοφ «μεταβίβασε έμμεσα περιουσιακά στοιχεία στην Ισμαΐλοβα, ορίζοντας την αδελφή του ως τη μοναδική δικαιούχο του γιοτ Dilbar».

 Όσο για τη Ναρζίεβα, η ΕΕ ισχυρίζεται ότι ο Ουσμάνοφ μεταβίβασε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία σε εκείνη, όπως μια εφάπαξ πληρωμή ή ένα δώρο αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ