ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο Λάσετ υποψήφιος καγκελάριος του CDU, στη θέση της Μέρκελ – Αποχώρησε από την κούρσα ο Ζέντερ

Το τελευταίο διάστημα ο Μάρκους Ζέντερ κοντραριζόταν με τον Άρμιν Λάσετ για το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου της γερμανικής Δεξιάς.

Αλλά ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας αποφάσισε τελικά να αποδεχθεί την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στη διάρκεια της νύχτας με ευρεία πλειοψηφία το προεδρείο της CDU στον πρόεδρο του κόμματος, Λάσετ.

«Ο κύβος ερρίφθη. Ο Άρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος της Ένωσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας πριν από λίγο. Ο Ζέντερ είχε τονίσει ήδη από χθες το απόγευμα μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου των Χριστιανοκοινωνιστών ότι αν το CDU βγάλει μια ξεκάθαρη απόφαση «θα τη σεβαστούμε». Ωστόσο, δεν λείπουν τα παράπονα στο αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών για τη διαδικασία επιλογής του υποψήφιου καγκελαρίου της γερμανικής Δεξιάς. Ήταν μια διαδικασία, που «αφήνει οπωσδήποτε ερωτηματικά», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του CSU στη Μπούντεσταγκ, Αλεξάντερ Ντόμπριντ. Ωστόσο, βγήκε αποτέλεσμα «και πρέπει τώρα να πορευτούμε μ’ αυτό», πρόσθεσε. Από την πλευρά του ο ΓΓ του CSU Μάρκους Μπλούμε έσπευσε να υπογραμμίσει την εκτίμηση των Χριστιανοκοινωνιστών ότι ο Ζέντερ θα ήταν ο καλύτερος υποψήφιος. «Ο Μάρκους Ζέντερ ήταν εμφανώς ο υποψήφιος της καρδιάς. Αλλά στις δημοκρατίες, ειδικά στις εσωκομματικές αποφασίζουν οι πλειοψηφίες», τόνισε.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS