Σάλος στη Γερμανία: Ο Αρμιν Λάσετ γελά ενώ ο πρόεδρος Σταϊνμάγιερ εκφράζει τη θλίψη του για τα θύματα της «βιβλικής» καταστροφής [βίντεο]

Σάλος στη Γερμανία: Ο Αρμιν Λάσετ γελά ενώ ο πρόεδρος Σταϊνμάγιερ εκφράζει τη θλίψη του για τα θύματα της «βιβλικής» καταστροφής [βίντεο]

Την ώρα που όλο και μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 141 (τουλάχιστον), σάλος έχει προκληθεί με τη συμπεριφορά του Αρμιν Λάσετ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας εμφανίζεται σε ένα βίντεο να γελά, την ώρα που ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές στην περιοχή. Το υλικό αυτό, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έχει προκαλέσει ιδιαίτερα δυσμενή σχόλια.

Ο κ. Λάσετ συνόδευε σήμερα (17/7) τον κ. Σταϊνμάγιερ κατά την επίσκεψή του στο Έρφστατ, την πόλη η οποία επλήγη σοβαρότερα από τις φονικές καταιγίδες των προηγούμενων ημερών και, όσο ο τελευταίος μιλούσε στον Τύπο, στεκόταν λίγο πιο πίσω. «Θρηνούμε με όσους έχουν χάσει την οικογένεια, τους γνωστούς, τους συγγενείς τους», έλεγε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος και πίσω του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας ξεκαρδιζόταν στα γέλια, συζητώντας με κάποιους από τους συνεργάτες του.

Το γέλιο του Αρμιν Λάσετ διαρκεί μάλιστα τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Το περιστατικό έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ καλύπτεται με επικριτικό σχολιασμό από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ. «Δεν μπορεί και να συμπονάς και να γελάς. Δεν γίνεται», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Bild. Οι αντιδράσεις είναι απόλυτα λογικές, δεδομένου ότι οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, ενώ και ο αριθμός των νεκρών αυξάνει συνεχώς.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Αρμιν Λάσετ ξεκαρδίζεται στο παρασκήνιο ενώ ο ομοσπονδιακός πρόεδρος μιλάει για τα θύματα είναι άσεμνος και εξωφρενικός. Λένε ότι σε περιόδους κρίσης, εμφανίζεται ο χαρακτήρας. Όποιος γελάει σε τόσο δύσκολες καταστάσεις χωρίς να συναισθάνεται, αποκλείει ο ίδιος τον εαυτό του», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Λαρς Κλινγκμπάιλ, ενώ ο επικεφαλής του SPD στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, Τόμας Κουρσνάτι, δήλωσε άναυδος. «Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω», σχολίασε.

Σταϊνμάιερ: Να μην ξεχάσουμε τους πληγέντες όταν το θέμα δεν θα είναι πια στα πρωτοσέλιδα
Επίσης, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα σήμερα στο Έρφστατ, μια από τις σφοδρότερα πληγείσες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας - Γερμανίας, ζήτησε τη διαρκή παροχή στήριξης στους πληγέντες από τις καταστροφές.

«Για πολλούς ανθρώπους δεν έχει απομείνει τίποτα, μόνο η ελπίδα. Και δεν πρέπει να απογοητεύσουμε αυτή την ελπίδα (…) το νερό υποχωρεί, αλλά το μέγεθος της ζημιάς θα γίνει ορατό τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγιερ και τόνισε ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται ότι «η αλληλεγγύη θα συνεχιστεί και όταν το θέμα δεν θα κυριαρχεί πλέον στα πρωτοσέλιδα».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Αρμιν Λάσετ, υποσχέθηκε και πάλι άμεση παροχή βοήθειας και καταβολή αποζημιώσεων «σύντομα και χωρίς γραφειοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι το κρατίδιο και οι δήμοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι την «καταστροφή του αιώνα». Είναι «εθνικό καθήκον» να βοηθήσουμε τις πληγείσες περιοχές, πρόσθεσε.

Αύριο, Κυριακή 18 Ιουλίου, τη Ρηνανία - Παλατινάτο, το δεύτερο κρατίδιο που επλήγη από τις φονικές καταιγίδες, θα επισκεφθεί η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Η πρωθυπουργός του κρατιδίου, Μαλού Ντράιερ (SPD), η οποία θα την ενημερώσει για την κατάσταση, έκανε σήμερα λόγο για «αποτυχίες» της πολιτικής για το κλίμα και πως αυτό που συμβαίνει, «δεν είναι πλέον κάτι αφηρημένο. Βιώνουμε ακραίες ξηρασίες, έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες εδώ και αρκετά χρόνια».

Αμεση βοήθεια και γενναία μέτρα ζήτησε και ο αρχηγός των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ. Ο ίφιος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις και πρόσθεσε ότι οι επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου θα αποτελέσουν «θεμελιώδη αλλαγή πορείας» για τη Γερμανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ