Για τέταρτο κύμα στις ΗΠΑ προειδοποιεί το CDC

Για τέταρτο κύμα στις ΗΠΑ προειδοποιεί το CDC

Η εξάπλωση των νέων, πιο  μεταδοτικών παραλλαγών του νέου κορωνοϊού απειλεί να τροφοδοτήσει μια «πιθανή τέταρτη αύξηση κρουσμάτων» στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ανώτερος αξιωματούχος υγείας.

Η επικεφαλής του  Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσε ότι ανησυχεί για τα πρόσφατα δεδομένα του ιού.

Όπως είπε, περίπου 70.000 νέα κρούσματα την ημέρα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, «πολύ υψηλός αριθμός», σχολίασε. Σημειώθηκαν επίσης σχεδόν 2.000 θάνατοι την ημέρα την ίδια περίοδο, είπε.

«Παρακαλώ ακούστε με ξεκάθαρα: Σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων, με τις παραλλαγές να εξαπλώνονται, έχουμε τη δυνατότητα να χάσουμε εντελώς το κέρδος που έχουμε κερδίσει σκληρά», δήλωσε τη Δευτέρα η Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι , διευθύντρια του CDC. «Αυτές οι παραλλαγές αποτελούν μια πραγματική απειλή για τους ανθρώπους μας και την πρόοδό μας», πρόσθεσε.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του Covid-19 που κυκλοφορούν, αλλά οι αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν ιδιαίτερα για τρεις. Αυτές αφορούν τις  παραλλαγές που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικές.

Το CDC έχει προβλέψει ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή B.1.1.7 που βρέθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ αυτό το μήνα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η Δρ Ουαλένσκι υποστήριξε  ότι «ανησυχεί πραγματικά» για τις αναφορές των πολιτειών των ΗΠΑ καθώς «ανατρέπουν τα ακριβή μέτρα δημόσιας υγείας που έχουμε συστήσει για την προστασία των ανθρώπων από το Covid-19».

«Έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε ένα πιθανό τέταρτο κύμα μολύνσεων σε αυτήν τη χώρα», είπε.

Συνολικά, οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 28 εκατομμύρια μολύνσεις και 500.000 θανάτους που σχετίζονται με τον Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS