Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια θα πληρώσει αποζημίωση-μαμούθ για σεξουαλικό σκάνδαλο με «πρωταγωνιστή» γυναικολόγο

Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια θα πληρώσει αποζημίωση-μαμούθ για σεξουαλικό σκάνδαλο με «πρωταγωνιστή» γυναικολόγο

Αποζημίωση ύψους ενός δισ. δολαρίων – η υψηλότερη στην ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με σεξουαλικό σκάνδαλο - δέχθηκε να καταβάλει το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) στα θύματα ενός πρώην γυναικολόγου του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια δίκης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες το πανεπιστήμιο θα πληρώσει 852 εκατ. δολάρια σε 720 γυναίκες που κατέθεσαν αγωγή εις βάρος, ενώ το 2018 είχε δεχθεί να πληρώσει άλλα 215 εκατ. δολάρια σε χιλιάδες αποφοίτους και φοιτήτριες.

Tydall accusers.jpg
Ο Τζορτζ Τάινταλ, που αναμένεται να καθίσει σύντομα στο εδώλιο, είχε συλληφθεί το 2019 και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος 16 γυναικών ασθενών. Εκατοντάδες φοιτήτριες και απόφοιτοι του USC βγήκαν έκτοτε και κατήγγειλαν τον 74χρονο σήμερα γυναικολόγο, ότι τις άγγιζε σε ευαίσθητα σημεία, έκανε απρεπή σχόλια και φωτογράφιζε τα γεννητικά τους όργανα στη διάρκεια της εξέτασης. Πρόκειται για περιστατικά που συνέβησαν στο Κέντρο Υγείας του πανεπιστημίου από το 2009 μέχρι το 2016. Ο γυναικολόγος, που εργάστηκε στο USC από το 1989 μέχρι το 2016, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως όταν η εφημερίδα Los Angeles Times δημοσίευσε τις μαρτυρίες πρώην και νυν υπαλλήλων του πανεπιστημίου για την ανάρμοστη συμπεριφορά του γυναικολόγου, γεγονός που ώθησε εκατοντάδες θύματά του να σπεύσουν να τον καταγγείλουν. Η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρόεδρος του πανεπιστημίου λόγω της σφοδρής κριτικής για την ολιγωρία που έδειξε το USC αναφορικά με τις καταγγελίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ