H Ρωσία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας – Ραγδαία αύξηση εισαγωγών από το Πεκίνο

H Ρωσία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας – Ραγδαία αύξηση εισαγωγών από το Πεκίνο

Η Ρωσία αναδεικνύεται πλέον στον μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας, καθώς, εν μέσω των κυρώσεων της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Μόσχα πουλά αργό με μεγάλη έκπτωση στο Πεκίνο.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 55% το Μάιο, σε σχέση με πέρυσι, και έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ, παρά τη μείωση της ζήτησης λκόγω των μέτρων κατά της Covid-19 και την επιβράδυνση της οικονομίας.

Οι κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού κολοσσού Sinopec και της Zhenhua Oil, αύξησαν τις αγορές ρωσικού αργού τους τελευταίους μήνες αφού τους προσφέρθηκαν μεγάλες εκπτώσεις.

Οι εισαγωγές στην Κίνα, μέσω του αγωγού Ανατολικής Σιβηρίας στον Ειρηνικό Ωκεανό και αποστολών διά θαλάσσης, ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 8,42 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Αυτό ώθησε τη Σαουδική Αραβία - πρώην μεγαλύτερη πηγή αργού πετρελαίου της Κίνας - στη δεύτερη θέση με 7,82 εκατομμύρια τόνους.

Η Ινδία έχει επίσης αυξήσει τις αγορές πετρελαίου από την Ρωσία. Αυτό, μαζί με το αυξανόμενο κόστος του αργού, βοήθησε τη Ρωσία να αυξήσει πραγματικά τα έσοδα αμέσως μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Εντούτοις, όπως σημειώνει το BBC, τα κέρδη της Ρωσίας από το πετρέλαιο δέχονται ήδη πιέσεις και αναμένεται να ενταθεί καθώς τα ευρωπαϊκά κράτη αναζητούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ