Haaretz: «Θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες» – Ποιο είναι το πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους

Haaretz: «Θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες» – Ποιο είναι το πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους

Αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από την Χαμάς.

 

Haaretz: Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους, 30 παιδιά, οκτώ μητέρες και 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν

Σύμφωνα με τη Haaretz, 30 παιδιά, οκτώ μητέρες και άλλες 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους που έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση προς έγκριση.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον 13 μητέρες απήχθησαν μαζί τους από την Χαμάς.

Σε άλλο σημείο, έχει αναφερθεί ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει έως και 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχει στην κατοχή του - με τις γυναίκες και τα παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο και από τις δύο πλευρές.

Η πιθανή απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων εξηγεί γιατί συνεδριάζει απόψε και η ευρύτερη ισραηλινή κυβέρνηση - καθώς θα πρέπει να υπογράψει αυτό το σχέδιο.

Ο ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι όλα τα ισραηλινά σώματα ασφαλείας - οι IDF, η Mossad και η Shin Bet, ήταν υπέρ της συμφωνίας.

Ο αξιωματούχος είπε: «Εντός τεσσάρων ημερών, 50 άνθρωποι, Ισραηλινοί που είναι ζωντανοί θα απελευθερωθούν. Επιπλέον, ίσως η Χαμάς απελευθερώσει μονομερώς τους Ταϊλανδούς. Το πολύ να φτάσουν τα 80 άτομα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ