Χάος στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Louis Vuitton και πολιόρκησαν το Συνταγματικό Συμβούλιο

Χάος στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Louis Vuitton και πολιόρκησαν το Συνταγματικό Συμβούλιο

Νέες διαδηλώσεις σημειώνονται στη Γαλλία ενόψει της κρίσιμης αυριανής δικαστικής απόφασης όσον αφορά τη συνταγματικότητα της μεταρρύθμισης Μακρόν για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Στο Παρίσι, διαδηλωτές εισέβαλαν σε κατάστημα της Louis Vuitton, και μάλιστα σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, φαίνονται διαδηλωτές με κόκκινες φωτοβολίδες στα χέρια να εισβάλλουν στα κεντρικά της εταιρείας, φωνάζοντας συνθήματα και σπρώχνοντας τις πόρτες.

Με σημαίες και φωτοβολίδες εισέβαλαν διαδηλωτές στα κεντρικά της Louis Vuitton στο Παρίσι

Σύμφωνα με ό,τι γράφουν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόσυρση». Οι διαδηλωτές ζητούν από τους πλούσιους να συνεισφέρουν περισσότερο στη χρηματοδότηση της κρατικής σύνταξης.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές με κόκκινες φωτοβολίδες και σημαίες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εισόδου του κτιρίου στην Avenue Montaigne πριν ανέβουν με κυλιόμενες σκάλες στους επάνω ορόφους, ενώ άλλοι γέμισαν τον δρόμο ανεμίζοντας σημαίες του συνδικάτου των σιδηροδρομικών Sud Rail.

«Αν ο Μακρόν θέλει να βρει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα, θα πρέπει να έρθει εδώ για να τα βρει», δήλωσε στο CNN ο Φαμπιέν Βιλντιέ, συνδικαλιστικό στέλεχος.

Ο Fabien Villedieu της Ένωσης Sud-Rail δήλωσε στο Associated Press ότι η LVMH «θα μπορούσε να μειώσει όλες τις τρύπες» στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Γαλλίας. «Επομένως, μία από τις λύσεις για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι η καλύτερη αναδιανομή του πλούτου και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι».

Ο Bernard Arnault, επικεφαλής της LVMH, «είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, οπότε θα μπορούσε να συνεισφέρει», δήλωσε ο Villedieu.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS