Χάος στο Ιράν: Τουλάχιστον 31 νεκροί στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Χάος στο Ιράν: Τουλάχιστον 31 νεκροί στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

 Οι άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη.

 Τον νεότερο απολογισμό έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η ΜΚΟ «Iran Human Rights» (IHR - Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ιράν) με έδρα το Όσλο.

 «Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του (…) και η κυβέρνηση απαντά σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις με σφαίρες», κατήγγειλε ο διευθυντής της ΜΚΟ Μαχμούντ Αμίρι-Μόγκανταμ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από έξι ημέρες διαδηλώσεων.

 Σε βίντεο που δημοσιεύει η αγγλική έκδοση της «Al Arabiya», φαίνονται διαδηλωτές να απωθούν τις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τις αναγκάζουν να απομακρυνθούν από το σημείο.

 


Σε άλλο βίντεο, ένας διαδηλωτής ρίχνει βόμβα Μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν, που προσπαθούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS