Χαβάη: Η εικόνα μέσα στο αεροπλάνο μετά την εφιαλτική πτήση με 36 τραυματίες από έντονες αναταράξεις

Χαβάη: Η εικόνα μέσα στο αεροπλάνο μετά την εφιαλτική πτήση με 36 τραυματίες από έντονες αναταράξεις

Τουλάχιστον 36 άτομα που επέβαιναν σε πτήση της Hawaiian Airlines τραυματίστηκαν, ενώ 20 μεταφέρθηκαν στα επείγοντα περιστατικά, αφού το αεροπλάνο τους αντιμετώπισε «σοβαρές αναταράξεις» σε πτήση από το Φοίνιξ προς τη Χονολουλού την Κυριακή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Έντεκα ασθενείς βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία επειγόντων περιστατικών της Χονολουλού. Μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και ένα παιδί 14 μηνών. Οι τραυματισμοί των ασθενών περιλάμβαναν σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εκδορές, μώλωπες και απώλεια συνείδησης, ανέφεραν στη Χονολουλού. Η Hawaiian Airlines «υποστηρίζει όλους τους επηρεαζόμενους επιβάτες και υπαλλήλους» και παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε η εταιρεία. Τρία μέλη του πληρώματος ήταν μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Οι αναταράξεις σημειώθηκαν 15 με 30 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στη Χονολουλού, το οποίο μετέφερε 278 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος. Η American Medical Response ανταποκρίθηκαν σε μια «έκτακτη ανάγκη μαζικών ατυχημάτων» στο διεθνές αεροδρόμιο Daniel K. Inouye λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η πτήση 35 της Hawaiian Airlines, ένα Airbus 330, ανέφερε τις αναταράξεις γύρω στις 10:35 π.μ. ώρα Χαβάης, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Στο αεροπλάνο επέβαινε μια 18χρονη φοιτήτρια που επέστρεφε στο σπίτι της για τις χειμερινές διακοπές και δήλωσε ότι στην αρχή έμοιαζε με κανονικές αναταράξεις. Στη συνέχεια, το τρέμουλο κλιμακώθηκε γρήγορα. «Ένιωσα σαν να κάνω ελεύθερη πτώση», δήλωσε στο CNN η Jacie Hayata-Ano, περιγράφοντας ότι ανασηκώθηκε από το κάθισμά της με τη ζώνη ασφαλείας της.

Αφού τελείωσε η ταραχή, ένα μέλος του πληρώματος ήρθε από το σύστημα ηχείων ζητώντας τυχόν εκπαιδευμένο ιατρικό ή στρατιωτικό προσωπικό για να βοηθήσει με τους τραυματισμένους επιβάτες, δήλωσε η Hayata-Ano, η οποία δεν τραυματίστηκε.

«Είμαι ευγνώμων που υπήρχαν άνθρωποι που βγήκαν μπροστά και βοήθησαν γιατί κάποιοι από το προσωπικό το είχαν ανάγκη», είπε. «Όλοι λίγο πολύ βοηθούσαν ο ένας τον άλλον. Ελέγχαμε ο ένας τον άλλον και μαζεύαμε πράγματα», πρόσθεσε η Hayata-Ano.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι διεξάγει "λεπτομερή επιθεώρηση του αεροσκάφους" προτού επαναφέρει το αεροπλάνο σε λειτουργία. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών διερευνούν το περιστατικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS