Η Pfizer επιμένει για την ενισχυτική δόση

Η Pfizer επιμένει για την ενισχυτική δόση

Την κριτική ότι η Pfizer πιέζει πολύ επιθετικά για την εκτεταμένη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων κατά του  Covid-19 απέρριψε ο κορυφαίος επιστήμονας της εταιρείας, αρνούμενος μάλιστα ότι θα έπρεπε να είχε αναπτυχθεί ένα πιο ισχυρό εμβόλιο που αποτρέπει τις «σημαντικές λοιμώξεις».

Μιλώντας στους Financial Times, ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής στην Pfizer, Φίλιπ Ντόρμιτσερ, υπερασπίστηκε την εταιρεία ενάντια στις κατηγορίες ότι πίεζε όσων αποφασίζουν σχετικά με την υγεία να χορηγήσουν τρίτες δόσεις του εμβολίου της  προτού υπάρξει επιστημονική συναίνεση για το αν τελικά χρειάζονται.

«Η δουλειά μας είναι να δημιουργήσουμε το εργαλείο που θα χρειαστεί για το πρόβλημα που έρχεται», είπε. «Αν περιμέναμε μέχρι να υπάρξουν απλώς ευρείες εξελίξεις σοβαρών ασθενειών για να προωθήσουμε μια λύση, θα ήμασταν πολύ αργά», πρόσθεσε.

«Το να είσαι πολύ προνοητικός και να βεβαιωθείς ότι η λύση βρίσκεται έτοιμη μπροστά σε μια κρίση είναι σημαντικό - νομίζω ότι είναι το σωστό», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «η απόφαση για την ανάπτυξη των λύσεων»  ήταν για τους policymakers και όχι για την Pfizer.

Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί από ορισμένους επιστήμονες και αξιωματούχους της υγείας για την προτροπή της προς τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν προγράμματα εμβολιασμών με τρίτη δόση.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - ο οποίος επικεντρώνεται στη διασφάλιση του εμβολιασμού των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες - είπε ότι τα υπάρχοντα δεδομένα «δεν δείχνουν ότι χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις».

Τα σχόλια του Ντόρμιτσερ έρχονται την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να διαθέσουν ενισχυτικά εμβόλια αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι νοσηλείες και οι θάνατοι από Covid στη χώρα αυξάνονται, ειδικά σε πολιτείες με χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού, που οφείλονται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα.

Η αποσταθεροποιητική παραλλαγή Δέλτα

Η παραλλαγή Δέλτα έχει αυξήσει επίσης τις ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τις αναφορές για «πρωτοποριακές λοιμώξεις», στις οποίες τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα εντοπίζονται θετικά στον Covid.

Ο Ντόρμιτσερ υπερασπίστηκε επίσης τη δραστικότητα του εμβολίου του μετά τις πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι το εμβόλιο της Moderna προκαλεί ισχυρότερη και πιο μακροχρόνια ανοσοαπόκριση από το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.

«Χρησιμοποιήσαμε το ελάχιστο επίπεδο δόσης που μας έδωσε μια ανοσολογική απάντηση σε ηλικιωμένους ενήλικες που ήταν μεγαλύτερη από την ανοσολογική απόκριση που είδαμε μετά από φυσική μόλυνση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «διαφορετικές μελέτες δείχνουν διαφορετικά πράγματα» και ότι η επιλογή υψηλότερου επιπέδου δόσης μπορεί να έχει τον κίνδυνο μεγαλύτερης συχνότητας παρενεργειών.

"Αν κοιτάξετε τι συμβαίνει με όλα τα εμβόλια Covid-19 εκεί έξω, ο εκτροχιαστικός παράγοντας αφορούσε συχνά τα ανεπιθύμητα συμβάντα που έχουν εμφανιστεί», είπε.

«Πήραμε εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προσεκτικές αποφάσεις για το πού θα πηγαίναμε για να εξισορροπήσουμε την ισχυρή ανοσολογική αντίδραση έναντι της αντιδραστικότητας», πρόσθεσε ο Ντόρμιτσερ, αναφερόμενος στον όρο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να περιγράψουν παρενέργειες σε κλινικές δοκιμές.

Ο Ντόρμιτσερ κατέληξε ότι ήταν σαφές ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πρότεινε ότι κάθε χώρα πιθανότατα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ στη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων σε ολόκληρο τον πληθυσμό της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ