Ιαπωνία: Αναστολή 1,6 εκατ. δόσεων Moderna λόγω αναφορών μόλυνσης στα φιαλίδια

Ιαπωνία: Αναστολή 1,6 εκατ. δόσεων Moderna λόγω αναφορών μόλυνσης στα φιαλίδια

Η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου COVID-19 της Moderna την Πέμπτη, περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου ο εγχώριος διανομέας έλαβε αναφορές για μολυσματικούς παράγοντες σε ορισμένα φιαλίδια.

Τόσο η Ιαπωνία όσο και η Moderna δήλωσαν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας και ότι η αναστολή ήταν απλώς μια προφύλαξη. Αλλά η κίνηση ώθησε αρκετές ιαπωνικές εταιρείες να ακυρώσουν τους εμβολιασμούς των εργαζομένων που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

«Η Moderna επιβεβαιώνει ότι έχει ειδοποιηθεί για περιπτώσεις σωματιδίων που παρατηρούνται σε φιαλίδια φαρμακευτικών προϊόντων του εμβολίου COVID-19», ανέφερε η Moderna σε ανακοίνωσή της. «Η εταιρεία ερευνά τις αναφορές και παραμένει δεσμευμένη να συνεργαστεί γρήγορα με τον εταίρο της, την Takeda και τις ρυθμιστικές αρχές για να το αντιμετωπίσει» , πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ιαπωνική Takeda Pharmaceutical.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας είπε ότι η Takeda έμαθε για τις μολυσμένες δόσεις στις 16 Αυγούστου και ανέφερε το ζήτημα στην κυβέρνηση την Τετάρτη. Η καθυστέρηση ήταν επειδή η Takeda χρειάστηκε χρόνο για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το ποια φιαλίδια επηρεάστηκαν και πού βρίσκονταν στη χώρα, είπε ο αξιωματούχος.

Η Moderna είπε ότι η μόλυνση μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα παραγωγής σε μία από τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο εργοστασίου της στην Ισπανία.

Η αναστολή είναι μια νέα οπισθοδρόμηση για την εταιρεία, της οποίας οι εταίροι είχαν καθυστερήσεις στην παραγωγή τον περασμένο μήνα που διέκοψαν τον εφοδιασμό σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν το ζήτημα επηρέασε τις προμήθειες σε άλλες χώρες.

Τόσο η Moderna όσο και η ισπανική Rovi, η οποία εμφιαλώνει τα εμβόλια Moderna για αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχόλιο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, το οποίο λειτουργεί χώρο μαζικού εμβολιασμού στην Οσάκα, δήλωσε ότι οι λήψεις από την εν λόγω παρτίδα, η οποία περιέχει 565.400 δόσεις, χρησιμοποιήθηκαν στον δυτικό νομό μεταξύ 6 Αυγούστου και 20 Αυγούστου, αλλά δεν ανέφερε πόσα άτομα επηρεάστηκαν.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε την Πέμπτη ότι το σχέδιο εμβολιασμού της χώρας θα επηρεαστεί ελάχιστα από το ζήτημα. Μια μέρα νωρίτερα, είπε ότι περίπου το 60% του κοινού θα εχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ότι η χώρα είχε αρκετά εμβόλια για να παράσχει αναμνηστικές δόσεις εάν ληφθεί τέτοια απόφαση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS