Ιαπωνία: Πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση του Σίνζο Άμπε μετά την ένοπλη επίθεση - Μηνύματα συμπαράστασης από Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ιαπωνία: Πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση του Σίνζο Άμπε μετά την ένοπλη επίθεση - Μηνύματα συμπαράστασης από Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο κ. Κισίντα προσεύχεται να επιζήσει ο 67χρονος κ. Άμπε, πολιτικός μέντοράς του


Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα δήλωσε ότι ο προκάτοχός του Σίνζο Άμπε βρίσκεται σε «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του σε προεκλογική εκδήλωση στη Νάρα (δυτικά).

Χαρακτήρισε την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην επικεφαλής κυβέρνησης και νυν βουλευτή του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) «βάρβαρη ενέργεια» που διαπράχθηκε «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», τονίζοντας πως οι εκλογές είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» και η αμαύρωσή τους «απόλυτα ασυγχώρητη».

Ο κ. Κισίντα πρόσθεσε ότι προσεύχεται να επιζήσει ο 67χρονος κ. Άμπε, πολιτικός μέντοράς του — ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του από το 2012 ως το 2017.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είπε ακόμη πως δεν είναι τώρα «η ώρα» να συζητηθεί η εφαρμογή της πολιτικής για τα όπλα.

Μηνύματα συμπαράστασης


Mηνύματα συμπαράστασης στον πρώην Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο 'Αμπε στέλνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Συγκλονισμένος και λυπημένος από τη δειλή επίθεση στον Σίνζο 'Αμπε κατά την άσκηση των επαγγελματικών του καθηκόντων. Ένας αληθινός φίλος, σκληρός υπερασπιστής της πολυμερούς τάξης και των δημοκρατικών αξιών», αναφέρει ο κ. Μισέλ.

Από την πλευρά της η κ. φον ντερ Λάιεν σημειώνει: «Αγαπητέ Σίνζο 'Αμπε μείνε δυνατός! Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά σου και τον λαό της Ιαπωνίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS