Ιμπραήμ Καλίν: Διέκοψε συνέντευξη με δημοσιογράφο από τη Σουηδία

Ιμπραήμ Καλίν: Διέκοψε συνέντευξη με δημοσιογράφο από τη Σουηδία

Τον εκνευρισμό του Ιμπραήμ Καλίν που έφτασε στο σημείο να διακόψει συνέντευξη προκάλεσε ερώτηση δημοσιογράφου από τη Σουηδία με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας να χαρακτηρίζει «γελοίες» τις ερωτήσεις που δεχόταν.

Αυτό που «έκανε Τούρκο» τον Καλίν ήταν η ερώτηση του σουηδού δημοσιογράφου για το αν η Τουρκία είναι κέντρο εγκλήματος.

«Αυτή είναι η ρητορική του PKK, ρητορική του FETO, δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία» ξεκίνησε να λέει εμφανώς ενοχλημένος ο Ιμπραήμ Καλίν.

«Έχουμε ακούσει αυτούς τους ισχυρισμούς πάρα πολλές φορές. Μην έχετε την εντύπωση ότι θα μας φοβίσουν αυτά τα πράγματα. Αυτή δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία. Εξαπολύετε αβάσιμες κατηγορίες λαμβάνοντας τες ως δεδομένες» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο εκπρόσωπός της τουρκικής προεδρίας.

«Και θέλετε να απαντήσω; Είναι γελοίες ερωτήσεις. Τέλος πάντων, δεν θέλω να το συνεχίσω. Μπορείτε να σταματήσετε;» κατέληξε ο οργισμένος Καλίν με τη συνέντευξη για τη σουηδική κρατική τηλεόραση να διακόπτεται.

To επεισόδιο αυτό σημειώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις Σουηδίας-Τουρκίας με την πρώτη μαζί με τη Φινλανδία να αναμένουν από την Άγκυρα να εγκρίνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μπλοκάρει τη διαδικασία ένταξης των δύο χωρών, κατηγορώντας Φινλανδία και Σουηδία ότι επιδεικνύουν ευμένεια προς το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και τους συμμάχους του, που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ακολούθησε στα τέλη Ιουνίου ένα «τριμερές μνημόνιο» με τη Σουηδία να δηλώνει ότι είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλα τα σημεία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS