ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε το επιτελείο της στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε το επιτελείο της στον Λευκό Οίκο

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ανακοίνωσε τα νέα μέλη του επιτελείου της στον Λευκό Οίκο, ορίζοντας επίσημα την Τίνα Φλούρνοϊ ως προσωπάρχη.

Οι πληροφορίες διέρρευσαν για την επιλογή αυτή διέρρευσαν για πρώτη φορά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Χάρις θα διάλεγε την Φλούρνοϊ, προσωπάρχη του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον, μια έμπειρη Δημοκρατική , ως την ανώτερη υπάλληλό της.

Η Χάρις είπε σε μια δήλωση ότι η «βαθιά εμπειρία, η γνώση της δημόσιας πολιτικής και η επιτυχημένη σταδιοδρομία της στη δημόσια υπηρεσία της Τίνα Φλούρνοϊ την καθιστούν μοναδικά κατάλληλη για αυτήν τη σημαντική θέση».

Η Χάρις ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι η Νάνσι Μακλντάουνι, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ και βετεράνος αξιωματικός της Υπηρεσίας Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα είναι Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ενώ η Ροχίνι Κοσόγλου, ανώτερη σύμβουλος της ομάδας εκστρατείας και μετάβασης Μπάιντεν-Χάρις, θα είναι σύμβουλος εσωτερικής πολιτικής της.

Οι προσθήκες στο γραφείο της Αντιπροέδρου έρχονται μετά την ανακοίνωση της Άσλεϊ Ετιέν ως διευθύντριας επικοινωνιών της και της Σιμόν Σάντερς ως ανώτερου συμβούλου και επικεφαλής εκπροσώπου της.

Οι τελευταίες κινήσεις προσωπικού σημαίνουν ότι τρεις ακόμη γυναίκες θα έχουν από τις υψηλότερες θέσεις και από άποψη ισχύος στον επόμενο Λευκό Οίκο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και συμβούλοι για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου, το οποίο θα αποτελείται μόνον από γυναίκες.

Ακόμα, ο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη ορίσει υποψηφίους για αρκετές θέσεις υψηλού προφίλ στο υπουργικό συμβούλιο και παρόλο που θεωρεί εαυτόν υπερήφανο για την διαφορετικότητα των διορισμών του μέχρι στιγμής, οι έγχρωμοι Δημοκρατικοί βουλευτές ζήτησαν πρόσφατα για περαιτέρω εκπροσώπηση στην επόμενη κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ