ΗΠΑ: «Καμπανάκι» CDC - Καλεί το ένα τρίτο των πολιτών να φορέσει ξανά μάσκα

H η διευθύντρια του CDC (Centers for Disease Control and Prevention) στις ΗΠΑ, Dr. Rochelle Walenskyσυνέστησε λίγες ημέρες πριν ότι περίπου ένα τρίτο των Αμερικανών πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί μάσκα ξανά, λόγω των αυξημένων νέων κρουσμάτων κοροναϊού αλλά κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευόμενων. 

Ειδικότερα, οι ι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια σημεία των συστάσεων. 

Ειδικότερα, η χρήση μάσκας σε άτομα που βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συστάθηκε ξανά, ειδικότερα όταν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, ή σε ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID- 19 γενικότερα. 

Οι εν λόγω συστάσεις έγιναν την εβδομάδα που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το 1 εκ. θανάτων από τον covid, με την πανδημία να δείχνει πως δεν έχει φύγει αλλά μένει εδώ. Την ίδια στιγμή, παραμένει σταθερή η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 5 εβδομάδες, καταγράφονται περίπου 3.000 νοσηλείες την ημέρα, ενώ παράλληλα 275 Αμερικανοί πεθαίνουν από COVID-19 καθημερινά, κατά μέσο όρο. 

Περίπου 32% του πληθυσμού στις ΗΠΑ βρίσκεται σε τοποθεσία με μεσαίο ή υψηλό επίπεδο κινδύνου για μετάδοση COVID-19. 

Την ίδια στιγμή κατέστη σαφές ότι χρειάζεται ο καθένας να αναζητήσει το επίπεδο της κοινότητάς του και αναλόγως να κινηθεί όσον αφορά τη χρήση μάσκας. Σε περιοχές όπου ο κίνδυνος είναι μεσαίος ή υψηλός, όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μέτρα πρόληψης και να φορούν μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους. Και φυσικά, ο καθένας μπορεί να φοράει μάσκα ανά πάσα στιγμή, ειδικά αν είναι ηλικιωμένος ή έχει ευάλωτη υγεία.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS