ΗΠΑ: O Τζο Μπάιντεν ανησυχεί για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς -«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες»

ΗΠΑ: O Τζο Μπάιντεν ανησυχεί για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς -«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες»

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «πολύ δύσκολες» από υγειονομικής πλευράς.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για χορηγήσεις εμβολίων έχει καθυστερήσει σημαντικά», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από την πόλη του Γουίλμιγκτον, στο Ντέλαγουερ.

2,1 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ
Περίπου 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εκ των δύο αδειοδοτημένων εμβολίων (των Pfizer/BioNTech και της Moderna), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η Καμάλα Χάρις έκανε το εμβόλιο
Αυτός ο αριθμός απέχει πολύ από τον δηλωμένο στόχο της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία είχε υποσχεθεί πως 20.000.000 άτομα θα εμβολιάζονταν έως το τέλος του έτους.

«Είμαστε κάτω από το επίπεδο στο οποίο θα θέλαμε να είμαστε», αναγνώρισε ο επιφανής ανοσολόγος δρ Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την υγειονομική κρίση. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι οι καθυστερήσεις θα καλυφθούν τον Ιανουάριο.

Ο Τζο Μπάιντεν καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Ίσως οι πιο δύσκολες ολόκληρης της πανδημίας».

Λίγες ώρες νωρίτερα, η εκλεγμένη αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις, έλαβε σήμερα την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna για τη νόσο Covid-19, προτρέποντας με την ευκαιρία αυτή όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θέλω να ενθαρρύνω όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί. Είναι σχετικά ανώδυνο. Γίνεται πολύ γρήγορα. Είναι ασφαλές», δήλωσε στις κάμερες, αφού έκανε την ένεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ