ΗΠΑ: Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία, Ρόζαλιν Κάρτερ σε ηλικία 96 ετών

ΗΠΑ: Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία, Ρόζαλιν Κάρτερ σε ηλικία 96 ετών

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ρόζαλιν Κάρτερ, σύζυγος του 39ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε το Carter Center.

Το Carter Center ανακοίνωσε το θάνατο της πρώην πρώτης κυρίας την Κυριακή, δύο ημέρες αφότου εισήλθε σε νοσηλευτικό ίδρυμα στο σπίτι της στο Plains της Τζόρτζια.

«Η πρώην Πρώτη Κυρία Rosalynn Carter, παθιασμένη υπερασπιστής της ψυχικής υγείας, της φροντίδας και των δικαιωμάτων των γυναικών, πέθανε την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, στις 2:10 μ.μ. στο σπίτι της στο Plains της Τζόρτζια, σε ηλικία 96 ετών. Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένεια στο πλευρό της», ανέφερε η δήλωση.

Τον Μάιο του 2023 η οικογένεια ανακοίνωσε ότι η Ροζαλίν πάσχει από άνοια αλλά εξακολουθεί να ζει ευτυχισμένη στο σπίτι της στο Πλέινς της Τζόρτζια. Ο Τζίμι και η Ροζαλίν Κάρτερ ήταν το προεδρικό ζεύγος με τον μακροβιότερο γάμο στην ιστορία των ΗΠΑ. Παντρεύτηκαν πριν από 77 χρόνια, το 1946, όταν εκείνος ήταν 21 και εκείνη 18 ετών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τζίμι Κάρτερ αφού νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα με διάφορα προβλήματα υγείας, αποφάσισε ότι θα λαμβάνει στο εξής παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του και θα σταματήσει τις θεραπείες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ