ΗΠΑ: Πολίτες συνέλαβαν εμπρηστή και τον έδεσαν σε δέντρο

ΗΠΑ: Πολίτες συνέλαβαν εμπρηστή και τον έδεσαν σε δέντρο

Ένας άνδρας που φέρεται να άναψε πυρκαγιές σε μια απομακρυσμένη, δασική γωνιά του Όρεγκον συνελήφθη από τρεις ντόπιους που τον έδεσαν σε δέντρο ώσπου να φτάσει η αστυνομία, δήλωσε τοπικός σερίφης την Τρίτη.

Οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και νομαρχιακές αρχές ανταποκρίθηκαν σε κλήση ασυρμάτου τη Δευτέρα από έναν υπάλληλο του Γραφείου Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ που ανέφερε ότι ένας άνδρας περπατούσε κατά μήκος ενός χωματόδρομου και έβαζε φωτιές, στο δάσος περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Γκραντς Πας. Τα πληρώματα εδάφους, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, και τρία ελικόπτερα έθεσαν γρήγορα τις δύο πυρκαγιές υπό έλεγχο, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Κάρι, ο Τζον Γουόρντ.

Εν τω μεταξύ, τρεις κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τον ύποπτο να περπατά στο δρόμο κοντά στις φωτιές και τον συνέλαβαν.

«Αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος έγινε πολύ μάχιμος με τους τρεις κατοίκους και έπρεπε να τον δέσουν σε ένα δέντρο για να τον υποτάξουν.» είπε ο κ. Γουόρντ σε δήλωση. «Ζητήθηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου να απαντήσει λόγω κάποιων τραυματισμών που προφανώς έλαβε ο ύποπτος από πτώση.

Αφού νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για τα τραύματά του, ο Τρένον Σμιθ, 30 ετών, από τη Βενέτα του Όρεγκον, κρατήθηκε την Τρίτη στη φυλακή της κομητείας Κάρι με την κατηγορία του εμπρησμού και της αλόγιστης καύσης, είπε ο Γουόρντ. Τα δικαστικά έγγραφα δεν αναφέρουν αν έχει δικηγόρο. Η εγγύησή του ορίστηκε στα 100.000 δολάρια (98.500 ευρώ).
«Οι γρήγορες ενέργειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών σίγουρα απέτρεψαν μια καταστροφή και έσωσαν ζωές», είπε ο κ. Γουόρντ. «Αν οι φωτιές δεν είχαν περιοριστεί και έβγαιναν εκτός ελέγχου, θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες να έχουν οδό διαφυγής».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ