ΗΠΑ - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να επιστρέψει η Μόσχα στη συμφωνία για τα σιτηρά, διαφορετικά ο κόσμος θα πεινάσει

ΗΠΑ - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να επιστρέψει η Μόσχα στη συμφωνία για τα σιτηρά, διαφορετικά ο κόσμος θα πεινάσει

Στις άμεσες, επιβλαβείς επιπτώσεις που έχουν για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, οι δηλώσεις της Ρωσίας περί απόσυρσης από την πρωτοβουλία για τη σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, στάθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τα τρόφιμα ως όπλο σε έναν πόλεμο που η ίδια ξεκίνησε. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια θα ήταν αν η Ρωσία επέστρεφε στη συμφωνία και σταματούσε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Πράις στη «Voice of America».

Οι τιμές των τροφίμων στον κόσμο άρχισαν να αυξάνονται και πάλι λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Πράις τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Ρωσία να συνεχίσει τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία για τα σιτηρά. «Θέλουμε να αναβιώσει αυτή η πρωτοβουλία. Καλούμε τη Ρωσία να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει να μην στέκεται εμπόδιο στην προμήθεια των πολύ αναγκαίων σιτηρών και άλλων προϊόντων διατροφής» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καμία άλλη χώρα «δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας».

«Οποιεσδήποτε ενέργειες της Ρωσίας που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση εξαγωγών των ζωτικής σημασίας σιτηρών θα δείξουν, στην πραγματικότητα, ότι το Κρεμλίνο δεν ενδιαφέρεται αν οι άνθρωποι και οι οικογένειες σε όλο τον κόσμο πληρώνουν περισσότερα για τρόφιμα ή αν πεινάνε» δήλωσε, προσθέτοντας πως οι προσπάθειες της Μόσχας να επιτύχει παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την επιστροφή στη «συμφωνία για τα σιτηρά» θα σημάνουν συλλογικό εκβιασμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ