ΗΠΑ: Στρατηγός εξηγεί γιατί τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα ξεφυτρώνουν ξαφνικά παντού

ΗΠΑ: Στρατηγός εξηγεί γιατί τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα ξεφυτρώνουν ξαφνικά παντού

Υπάρχει λόγος που τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα φαίνεται να ξεφυτρώνουν ξαφνικά σε διάφορα σημεία, δήλωσε ένας Αμερικανός στρατηγός που έχει αναλάβει την προστασία του εναέριου χώρου των ΗΠΑ.

Τέσσερα τέτοια ιπτάμενα αντικείμενα, ανάμεσά τους κι ένα κατασκοπευτικό – κατά την Ουάσιγκτον – κινεζικό μπαλόνι κατερίφθησαν σε διάστημα μιας εβδομάδας και ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (NORAD), στρατηγός Γκλεν ΒανΧερκ – ο ίδιος που δεν είχε αποκλείσει αρχικά την πιθανότητα να πρόκειται για UFO - εξήγησε ότι η αύξηση του ρυθμού εντοπισμού τους ήλθε μετά την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αναζητούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο στρατηγός ΒανΧερκ, είπε ότι η NORAD άρχισε να ψάχνει για πολύ μικρότερα, πιο αργά κινούμενα ιπτάμενα αντικείμενα, ενώ έκανε επίσης προσαρμογές στο φιλτράρισμα των ραντάρ με βάση το υψόμετρο. Συνήθως, η ανίχνευση ραντάρ της NORAD αναζητά μαχητικά αεροσκάφη ή βομβαρδιστικά, τα οποία κινούνται με υψηλές ταχύτητες. «Αυτό που βλέπουμε είναι πολύ, πολύ μικρά αντικείμενα που παράγουν μια πολύ, πολύ χαμηλή διατομή ραντάρ, είπε ο ΒανΧερκ.

«Πρόκειται για πολύ, πολύ αργά ιπτάμενα αντικείμενα, που κινούνται ουσιαστικά με την ταχύτητα του ανέμου».

Φιλτράρισμα των ραντάρ και αυξημένη επαγρύπνηση για ιπτάμενα αντικείμενα

Ο στρατηγός είπε ότι κατά τη γνώμη του η αυξημένη ικανότητα ανίχνευσης αυτών των ιπτάμενων αντικειμένων μπορεί να αποδοθεί στις προσαρμογές των ραντάρ και στο γεγονός ότι οι χειριστές βρίσκονται σε «υψηλή επαγρύπνηση» και αναζητούν πιο προσεκτικά αυτά τα μικρότερα και πιο αργά ιπτάμενα αντικείμενα. Αφότου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέρριψε το κινεζικό αερόστατο στις αρχές Φεβρουαρίου, μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν τρία επιπλέον αερομεταφερόμενα αντικείμενα.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν το πρώτο αντικείμενο ως κινεζικό μπαλόνι παρακολούθησης μεγάλου υψομέτρου, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις τους, όπως και του Καναδά, δεν έχουν ακόμη εξηγήσει δημοσίως τι ήταν τα άλλα ιπτάμενα αντικείμενα — πέρα από κάποιες ελάχιστες λεπτομέρειες που έδωσαν σχετικά με το μέγεθος και το σχήμα τους — ούτε τι σκοπό εξυπηρετούσαν. Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Μελίσα Ντάλτον δήλωσε την Κυριακή ότι αν και οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν από που προήλθαν αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα το Σαββατοκύριακο, η απόφαση να τα καταρρίψουν ελήφθη για προληπτικούς λόγους «για την προστασία της ασφάλειας και των συμφερόντων μας». Πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα ιπτάμενα αντικείμενα δεν συνιστούσαν «κινητική στρατιωτική απειλή», αλλά πετούσαν κοντά σε «ευαίσθητες» στρατιωτικές τοποθεσίες των ΗΠΑ και ότι το σχετικά χαμηλό τους ύψος θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει πολιτικά αεροσκάφη.

«Εξετάζουμε το τελευταίο διάστημα πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο μας σε αυτά τα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των ραντάρ μας, κάτι που μπορεί τουλάχιστον εν μέρει να εξηγεί την αύξηση του αριθμού των αντικειμένων που εντοπίσαμε την περασμένη εβδομάδα», σημείωσε η Ντάλτον. «Γνωρίζουμε επίσης ότι μια σειρά από οντότητες, συμπεριλαμβανομένων χωρών, εταιρειών και ερευνητικών οργανισμών, χειρίζονται ιπτάμενα αντικείμενα σε αυτά τα υψόμετρα για σκοπούς που δεν είναι κακόβουλοι, συμπεριλαμβανομένης της νόμιμης έρευνας».

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές από που προήλθαν τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την περισυλλογή των συντριμμιών τους. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, είπε προ ημερών στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο δίκτυο μπαλονιών κατασκοπίας, που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και πολλές περιοχές, αλλά δεν είναι σαφές εάν τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μετά το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι είχαν επίσης κινεζική προέλευση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ