ΗΠΑ: Το «τετ α τετ» του αμερικανικού drone με το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα

ΗΠΑ: Το «τετ α τετ» του αμερικανικού drone με το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα

Το φως της δημοσιότητας είδαν πλάνα από το «τετ α τετ» που έγινε την Τρίτη μεταξύ ενός αμερικανικού drone επιτήρησης και ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, η οποία διαδραματίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού στρατού έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το «τετ α τετ» που έγινε την Τρίτη μεταξύ ενός αμερικανικού drone επιτήρησης και ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, η οποία διαδραματίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού στρατού δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο, όπου απεικονίζει κρίσιμες στιγμές της εναέριας συνάντησης, η οποία σύμφωνα με το Πεντάγωνο διήρκεσε 30-40 λεπτά. Το βίντεο δείχνει την κάμερα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper να είναι στραμμένη προς τα πίσω προς την ουρά του και τον έλικα του αεροσκάφους, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, να περιστρέφεται. Στη συνέχεια, φαίνεται ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi SU-27 να πλησιάζει. Καθώς πλησιάζει, το ρωσικό μαχητικό ρίχνει καύσιμα καθώς αναχαιτίζει το αμερικανικό drone.

Παράλληλα, σε ένα άλλο τμήμα του υλικού, το ρωσικό αεροσκάφος κάνει ένα ακόμη πέρασμα. Καθώς πλησιάζει, ρίχνει και πάλι καύσιμα. Το βίντεο από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος διακόπτεται στη συνέχεια, καθώς το ρωσικό μαχητικό συγκρούεται με το MQ-9 Reaper, προκαλώντας ζημιά στην προπέλα και αναγκάζοντας τελικά τις ΗΠΑ να καταρρίψουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι υπήρξε σύγκρουση.

Όταν η κάμερα επανέρχεται σε λειτουργία στο βίντεο, η προβολή είναι και πάλι στραμμένη προς τα πίσω και η προπέλα φαίνεται κατεστραμμένη από τη σύγκρουση. Με την προπέλα κατεστραμμένη, οι χειριστές του drone πέταξαν ουσιαστικά το αεροσκάφος ως ανεμόπτερο καθώς κατέβαινε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, και το κατέβασαν στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κριμαίας.

Κατά την πτώση του, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι οι χειριστές έσβησαν εξ αποστάσεως το ευαίσθητο λογισμικό του drone, μειώνοντας τον κίνδυνο να πέσει μυστικό υλικό στα χέρια του εχθρού πριν αυτό πέσει στο νερό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ