ΗΠΑ: Τον πληθυσμό μιας πόλης όπως η Ουάσιγκτον έχει «θερίσει» η πανδημία

ΗΠΑ: Τον πληθυσμό μιας πόλης όπως η Ουάσιγκτον έχει «θερίσει» η πανδημία

Στον πληθυσμό μιας μεγαλούπολης όπως η Ουάσιγκτον ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Συγκεκριμένα, πάνω από 700.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ από την εκδήλωση της πανδημίας, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν ατονήσει και μεγάλες πολιτείες αντιμετωπίζουν διαφορετικά την πανδημία.

Χαρακτηριστικά,ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες, όπως αυτοί του Τέξας και της Φλόριντα, έχουν φθάσει στο σημείο να ταχθούν υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις πολιτείες τους, επικαλούμενοι την προστασία των ιερών ατομικών ελευθεριών.

Αντίθετα, η Καλιφόρνια, όπου κυβερνά Δημοκρατικός, ανακοίνωσε χθες σχέδιο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για όλους τους μαθητές που είναι επιλέξιμοι, απόφαση άνευ προηγουμένου στις ΗΠΑ.

Επίσημα, η χώρα καταγράφει μακράν τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, με βάση τα δεδομένα που ανακοινώνονται, μπροστά από τη Βραζιλία και την Ινδία.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι οι πιο ευάλωτοι στη νόσο και παραμένουν πολυάριθμοι στις ΗΠΑ: η εκστρατεία ανοσοποίησης, που άρχισε με τυμπανοκρουσίες τον Δεκέμβριο κι έφθασε την κορύφωσή της τον Απρίλιο, με ενίοτε ακόμη και τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιάζονται καθημερινά, έχει επιβραδυνθεί πολύ.

Κάτι περισσότερο από το 64% του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 215 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν λάβει τουλάχιστον μία από τις τρεις δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί στη χώρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS