Συρία: Σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ ηγέτης του ISIS -Τραυματίστηκαν 4 Αμερικανοί στρατιώτες

Συρία: Σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ ηγέτης του ISIS -Τραυματίστηκαν 4 Αμερικανοί στρατιώτες

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επιδρομή στη Συρία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ανώτερου ηγέτη του ISIS την Πέμπτη.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, καθώς και ένας σκύλος, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής σε «έκρηξη στον στόχο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM). Η επιδρομή σκότωσε τον Χάμζα αλ Χόμσι, έναν ανώτερο ηγέτη του ISIS.

Τρεις από τους στρατιώτες και ο σκύλος υποβάλλονται αυτή τη στιγμή σε θεραπεία σε ιατρικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ. Η κοινή επιδρομή διεξήχθη από τις αμερικανικές και τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Τρία από τα μέλη του στρατού βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο που γνωρίζει την επιχείρηση, μετέδωσε το CNN όπως και ο σκύλος. Το τέταρτο μέλος του στρατού υπέστη ελαφρά τραύματα και επέστρεψε στην υπηρεσία του, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η CENTCOM ανακοίνωσε επίσης σε ένα tweet ότι μια ξεχωριστή επιδρομή στις 10 Φεβρουαρίου σκότωσε «τον Ibrahim Al Qahtani, έναν αξιωματούχο του ISIS που συνδέεται με τον σχεδιασμό επιθέσεων».

Η επιδρομή είχε επίσης «ως αποτέλεσμα την κατάσχεση πολλαπλών όπλων, πυρομαχικών και μιας ζώνης αυτοκτονίας», σύμφωνα με το tweet.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ