ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πρόσθετο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων

Στην Ισπανία ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόσθετο πακέτο 11 δισεκ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους με στόχο να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σάντσεθ δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου είναι ακόμα υπό συζήτηση με την Τράπεζα της Ισπανίας και του τραπεζικού κλάδου, θα περιλαμβάνει «κούρεμα» για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε απλά να σώσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Σάντσεθ στο Κοινοβούλιο, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πάνω από 68.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία
Η Ισπανία είναι μια τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες με πάνω από 3 εκατ. κρούσματα και περισσότερους από 68.000 θανάτους, αν και η συχνότητα του κορωνοϊού έχει μειωθεί κάτω από 250 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους – χθες, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες. Η εξαρτώμενη από τον τουρισμό οικονομία κατέγραψε συρρίκνωση ρεκόρ 11% πέρυσι, με την ανεργία να αυξάνεται στο 15,5%.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS