Πώς μία 25χρονη έσωσε τους κατοίκους της κοινότητάς της από τη σφαγή της Χαμάς -Τρομερή ιστορία

Πώς μία 25χρονη έσωσε τους κατοίκους της κοινότητάς της από τη σφαγή της Χαμάς -Τρομερή ιστορία

Μια Ισραηλινή χαιρετίστηκε ως ηρωίδα αφού έσωσε την κοινότητα της Νιρ Αμ από τη Χαμάς, καθώς εισέβαλαν οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο λόγος για την Ίνμπαρ Λίμερμαν που κατάφερε να ηγηθεί μίας ομάδας κατοίκων και να εξουδετερώσουν περισσότερους από 24 προελαύνοντες τρομοκράτες ενώ υπερασπιζόταν το κιμπούτς τους, δηλαδή την κοινότητά τους, που βρίσκεται μόλις ένα μίλι από τη Λωρίδα της Γάζας. Η Λίμπερμαν, η οποία είναι μέλος της ασφάλειας στην περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2022, άκουσε εκρήξεις να ξεσπούν νωρίς το Σάββατο όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου και θανατηφόρα επίθεση στο Ισραήλ.

Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι οι ήχοι ήταν διαφορετικοί από αυτούς που άκουγε κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων επιθέσεων με ρουκέτες στα κιμπούτς και έσπευσε να ανοίξει το οπλοστάσιο και να μοιράσει όπλα στην 12μελή ομάδα ασφαλείας. Η 25χρονη τοποθέτησε την ομάδα κιμπούτζνικ της σε στρατηγικές θέσεις σε όλο τον οικισμό, έστησε ενέδρες και έστρεψε τα τραπέζια προς τις επερχόμενες δυνάμεις.

Η ίδια σκότωσε πέντε τρομοκράτες, ενώ οι υπόλοιποι σκότωσαν άλλους 20 σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Το Νιρ Αμ μετατράπηκε σε αδιαπέραστο φρούριο, ενώ τα κοντινά κιμπούτζ υπέστησαν μεγαλύτερες απώλειες.

Την ώρα που οι τρομοκράτες σκότωναν σε γειτονικά χωριά εκατοντάδες αμάχους, αποκεφάλιζαν ακόμη και μωρά στα κρεβάτια τους και απήγαγαν δεκάδες Ισραηλινούς, η 25χρονη με τη γενναία της απόφαση έσωσε το κιμπούτς της μετατρέποντάς το σε απόρθητο φρούριο.

«Ήταν απίστευτο. Ο άνδρας μου ήταν μέλος της ομάδας επιφυλακής που απέτρεψε το μακελειό. Άκουσαν τους πυροβολισμούς, επικοινώνησαν μεταξύ τους και με την Ινμπάλ, η οποία παρά τις οδηγίες να περιμένουν, ανέλαβε δράση. Στην πραγματικότητα το γεγονός ότι έδρασαν έγκαιρα απέτρεψε το χαμό δεκάδων ανθρώπων», δήλωσε η Ίλιτ Παζ, κάτοικος του κιμπούτς Νιρ Άμ.

«Όταν τελειώσουν όλα, θα απονεμηθεί το Βραβείο του Ισραήλ σε αυτή τη γυναίκα. Η ιστορία του ηρωισμού της θα περάσει στην ιστορία του Ισραήλ για τις επόμενες γενιές. Η Ινμπάλ είναι ο λόγος που στέκεται όρθιο ένα κιμπούτς σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή – το Νιρ Αμ», ανέφερε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Maariv.

Η Maariv Daily ανέφερε ότι μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσε επίσης τον ηρωισμό της Λίμπερμαν λέγοντας ότι της αξίζει το Βραβείο Ισραήλ. «Όταν όλα τελειώσουν, αυτή η γυναίκα θα λάβει το Βραβείο Ισραήλ», έγραφε. «Η ιστορία του ηρωισμού της είναι μια ιστορία που θα μείνει στην ισραηλινή παράδοση για γενιές. Η Ιμπάλ είναι ο λόγος που υπάρχει ένα κιμπούτς σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή που παραμένει αλώβητο — το Νιρ Αμ».

Όπως σημειώνει η Daily Mail, η Nir Am είναι από τις λίγες κοινότητες στις οποίες επιχείρησαν να εισέλθουν τρομοκράτες της Χαμάς αλλά απωθήθηκαν. Στο Έιν Χάμπσορ, ένα moshav (ειδικός τύπος συνεταιριστικών αγροτών) που βρίσκεται επίσης κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, μια χούφτα ντόπιων υπερασπιστών απέτρεψε μεγαλύτερο αριθμό ένοπλων τρομοκρατών, δήλωσε στους Times of Israel ένας κάτοικος του, ο Νόαμ Γκοτλίβ.

«Αυτό που μας συνέβη ήταν εν μέρει εγρήγορση, εν μέρει θαύμα», είπε ο Γκότλιβ, σχετικά με τα γεγονότα στο Έιν Χάμπσορ.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη την ολοκλήρωση ενός ενισχυμένου φράγματος ασφαλείας γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους μαχητές να εισχωρήσουν κρυφά στη χώρα. Το φράγμα των 40 μιλίων περιλαμβάνει συστήματα ραντάρ, θαλάσσιους αισθητήρες και ένα δίκτυο υπόγειων αισθητήρων για την ανίχνευση σηράγγων μαχητών. Η υπάρχουσα περίφραξη αντικαταστάθηκε με έναν «έξυπνο φράκτη» ύψους 6,5 μέτρων με αισθητήρες και κάμερες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ