ΚΟΣΜΟΣ

«Ιπτάμενο σούσι»: Στο Ισραήλ ετοιμάζουν drone για delivery φαγητών και φαρμάκων [βίντεο]

Το Ισραήλ, μια από τις χώρες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των drones, εισέρχεται στον χώρο του delivery... από αέρος, όχι μόνο τροφίμων, αλλά σε ένα δεύτερο χρόνο και φαρμάκων.

Στη διάρκεια μιας επίδειξης την περασμένη Δευτέρα, που πραγματοποιήθηκε σε μια παραλία του Τελ Αβίβ, τρία drones -τα δύο μεταφέροντας σούσι και το τρίτο μπίρα- πέταξαν στον ισραηλινό ουρανό προτού προσθαλασσωθούν.

Η πτήση τους οργανώθηκε από την High Lander και την Cando, δύο ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 6 δισ. δολαρίων με στόχο την προώθηση της ισραηλινής τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα.

Η Ντανιέλα Παρτέμ, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, δήλωσε ότι στο μέλλον φαντάζεται χιλιάδες drones να πετούν ταυτόχρονα στις πολύβουες πόλεις, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας υποστήριξη στις αποστολές της αστυνομίας και παραδίδοντας φαγητό σε πακέτο.

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά στο Ισραήλ, που να μην κυριαρχείται από μια εταιρεία. Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε τα οχήματα από τους δρόμους στρέφοντάς τα στους αιθέρες, μπορούμε να επηρεάσουμε την κίνηση, μπορούμε να μειώσουμε τη μόλυνση του αέρα… μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο περιβάλλον για την παράδοση αγαθών», επισήμανε η Παρτέμ.

Μέχρι στιγμής, τα drones πραγματοποιούν αποστολές σαν εξάσκηση με στόχο την εγκατάσταση των ειδικών επιφανειών για την προσγείωσή τους στην πόλη. Η αλυσίδα καταστημάτων πώλησης παγωτών, Golda, άνοιξε ένα υποκατάστημα στην παραλία του Τελ Αβίβ, στο οποίο οι πελάτες θα μπορούν να σκανάρουν έναν κωδικό και να παραγγέλνουν ό,τι επιθυμούν για να τους παραδοθεί με drone.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το «λάθος», η «άρνηση» και ο Βησσαρίων...

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS