Ισραήλ: Μια «ανάσα» πριν τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα -Απειλεί το Ιράν, επιθέσεις από Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Μια «ανάσα» πριν τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα -Απειλεί το Ιράν, επιθέσεις από Χεζμπολάχ

Σε θέση μάχης βρίσκεται παραταγμένος ο στρατός του Ισραήλ και αναμένει το «πράσινο φως» για να εισβάλει στη Γάζα, στον απόηχο των ιρανικών απειλών.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα, ενώ οι νεκροί στον Παλαιστινιακό θύλακα έχουν φτάσει τους 2.670 και τους 1.000 οι αγνοούμενοι.

Το Ιράν απειλεί για εμπλοκή ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι σκότωσαν έναν από τους διοικητές της Χαμάς σε επίθεση στη Γάζα με τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ να συνεχίζονται.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) γνωστοποίησαν ότι σκότωσαν κατά τη διάρκεια επιδρομής έναν διοικητή της Χαμάς Matez Eid αξιοποιώντας τις κατάλληλες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, έπληξε χθες 250 στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα, κυρίως στα βόρεια.

Μπάιντεν: Ο στρατός του Ισραήλ θα λειτουργήσει τηρώντας τους κανόνες πολέμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δήλωσε «βέβαιος» ότι ο στρατός του Ισραήλ θα δράσει τηρώντας τους κανόνες του πολέμου στις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ χαρακτήρισε την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων των ΗΠΑ στην περιοχή απαραίτητη.

Ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς και πρέπει να βρεθεί δρόμος προς την ίδρυση κράτους της Παλαιστίνης. Προειδοποίησε ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται για τη χώρα του εξαιτίας της αναταραχής στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για πόλεμο σε δύο μέτωπα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο να πολεμήσει σε δύο ή περισσότερα μέτωπα. Σημείωσε ότι η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ κλιμακώνει την ένταση στα σύνορα του Λιβάνου για να παρακωλύσει την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα.

Επισήμανε ότι πάνω από 600.000 κάτοικοι της Γάζας μετακινήθηκαν προς τα νότια μετά την σχετική ανακοίνωση του Ισραήλ, εν όψει της χερσαίας επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι ισραηλινές αρχές ενημέρωσαν τις οικογένειες 155 ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στην Γάζα. Σημείωσε ότι 289 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση κατά ισραηλινών κοινοτήτων γύρω από την Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Ιράν: Τα χέρια όλων των πλευρών βρίσκονται στην σκανδάλη

Απειλές εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, προειδοποιώντας ότι «αν δεν σταματήσουν οι σιωνιστικές επιθέσεις, τα χέρια όλων των πλευρών στην περιοχή βρίσκονται στην σκανδάλη».

Ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης, αν το Ισραήλ εξαπολύσει χερσαία επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε το Κατάρ όπου συζήτησε «την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη με τον εμίρη Σέιχ Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA. Χθες, συναντήθηκε με τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε, ο οποίος κατοικεί στην Ντόχα.

Ρουκέτα στην έδρα των κυανοκράνων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο

Συνεχίστηκαν χθες τα εκατέρωθεν πυρά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Η έδρα των κυανοκράνων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο επλήγη από ρουκέτα, ανακοίνωσε η Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών τονίζοντας ότι υπάρχει κλιμάκωση στην ανταλλαγή πυρών στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο.

«Η έδρα μας στην Νακούρα χτυπήθηκε από ρουκέτα και προσπαθούμε να εξακριβώσουμε την προέλευσή της», ανακοίνωσε η Unifil, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Το Ιράν προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει σε σταυρωμένα τα χέρια στον πόλεμο στο Ισραήλ.

Δεν λειτουργούν τέσσερα νοσοκομεία στη Γάζα

Μετά από μια εβδομάδα επανήλθε το νερό στη Γάζα ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε πως τέσσερα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας δεν λειτουργούν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, σε 21 νοσοκομεία στη Γάζα δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό.

Ισραηλινός στρατός: Δεν καθυστέρησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα λόγω του καιρού
Δεν ήταν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες ο λόγος της αναβολής της προβλεπόμενης ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, δήλωσε εκπρόσωπος του στη γερμανική τηλεόραση χθες Κυριακή το βράδυ.

Υποστήριξε πως ένας από τους βασικούς λόγους ήταν να επιτραπεί να διαφύγουν περισσότεροι Παλαιστίνιοι προς νότο.

Νωρίτερα χθες Κυριακή, στρατιωτικός αναλυτής του Sky News, είπε ότι υπάρχουν πιθανώς δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει η χερσαία επίθεση μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ