Ισραήλ: Συνεχίζεται η χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου - «Δεν προστατεύει επαρκώς από την Όμικρον»

Ισραήλ: Συνεχίζεται η χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου - «Δεν προστατεύει επαρκώς από την Όμικρον»

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χορηγεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού παρά τα προκαταρκτικά ευρήματα ότι δεν είναι αρκετή για να εμποδίσει τις μολύνσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος και προέβλεψε ότι οι μολύνσεις που οφείλονται στην εν λόγω παραλλαγή θα μειωθούν μέσα σε μία εβδομάδα.

Το Ισραήλ, η χώρα που προχώρησε ταχύτερα απ' όλες στους εμβολιασμούς πριν από ένα χρόνο, άρχισε τον περασμένο μήνα να προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίου -αναφέρεται και ως δεύτερη ενισχυτική- στις πιο ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες.

Σε μια προκαταρκτική μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, από ένα ισραηλινό νοσοκομείο, διαπιστώνεται ότι η τέταρτη δόση αυξάνει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη, αλλά «πιθανόν» αυτό δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει τη μόλυνση από την πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Μολύνθηκαν από την Όμικρον έχοντας κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά «σε ένα βαθμό δεν αποτελούν έκπληξη», καθώς μερικοί άνθρωποι μολύνθηκαν από την Όμικρον αφού είχαν κάνει την τέταρτη δόση.

«Όμως εκτιμάμε ότι η προστασία από τη σοβαρή νόσηση, ιδιαίτερα για τον ηλικιωμένο και τον ευάλωτο πληθυσμό, εξακολουθεί να προσφέρεται απ' αυτή τη δόση και ως εκ τούτου καλώ τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εμβολιάζονται», δήλωσε ο Νάχμαν Ας μιλώντας στο ραδιοσταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως έχει συμβεί και αλλού, το Ισραήλ είδε τα κρούσματα της Covid-19 να αυξάνονται πολύ λόγω της Όμικρον. Όμως δεν έχει καταγράψει θανάτους από την παραλλαγή και ο Ας δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19.

«Σε άλλη μια εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση των αριθμών, όμως εξακολουθούμε να έχουμε μπροστά μας δύο ή τρεις δύσκολες εβδομάδες», δήλωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS