Ισραήλ: Τέταρτη δόση εμβολίου σε φιλοξενούμενους μονάδων φροντίδας

Σε χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας προχωρά το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Νίτζαν Χόροβιτς.

Χθες ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Νάχμαν Ας ενέκρινε τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για ανθρώπους με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και η χορήγηση των δόσεων αυτών ξεκινά σήμερα.

Ένα ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε τέταρτη δόση σε μια ομάδα υγειονομικών εργαζομένων τη Δευτέρα στο πλαίσιο της πρώτης, όπως την χαρακτήρισε, μεγάλης μελέτης για το αν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων θα βοηθούσε να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός δύο εβδομάδων.

Την περασμένη εβδομάδα, επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας πρότεινε να ξεκινήσει το Ισραήλ τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου της Pfizer σε υγειονομικούς εργαζόμενους και σε όσους είναι άνω των 60 ετών ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Το Ισραήλ είναι η χώρα που κυκλοφόρησε ταχύτερα τα αρχικά εμβόλια πριν από ένα χρόνο και έγινε μια από τις πρώτες που πρόσφερε ενισχυτικές δόσεις, έχοντας διαπιστώσει ότι η ανοσία φθίνει με την πάροδο του χρόνου.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS