Ιστορική ομιλία Ζελένσκι στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση: «Ο Πούτιν κάνει εγκλήματα πολέμου, βοηθήστε μας»

Ιστορική ομιλία Ζελένσκι στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση: «Ο Πούτιν κάνει εγκλήματα πολέμου, βοηθήστε μας»

Ζήτησε από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε σήμερα στους βουλευτές και τους γερουσιαστές της Γαλλίας.

Ο Ζελένσκι, κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου. «Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος» είπε, καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να θυμηθεί τις βαρβαρότητες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Γνωρίζετε, είπε επίσης, τι σημαίνει το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», ζητώντας από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του, ενώ κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πρόεδρος εμπόλεμης χώρας μιλάει στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία της Γαλλιας.

Ομιλία Ζελένσκι και στη Βουλή της Ιαπωνίας

Νωρίτερα σήμερα, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε στους πολιτικούς και τον λαό της Ιαπωνίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επικαλέστηκε τις αναμνήσεις της Ιαπωνίας από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα και μια επίθεση με χημικά όπλα στο Τόκιο, καθώς κάλεσε τους νομοθέτες της χώρας να αυξήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία εν μέσω των επιθέσεων της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της 10λεπτης περίπου ομιλίας του αυτής, επέκρινε τη Ρωσία για τις επιθέσεις στο Τσερνόμπιλ και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιθανή χρήση πυρηνικών και χημικών όπλων εκ μέρους της ρωσικής πλευράς.

Όπως τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, οι Ιάπωνες ήταν οι πρώτοι στην Ασία που άσκησαν πραγματική πίεση στη Ρωσία για την αποκατάσταση της ειρήνης, η οποία υποστήριξε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ενθάρρυνε να συνεχίσει να το κάνει.

Ζήτησε δε συντονισμένη προσπάθεια από τις χώρες εταίρους της Ιαπωνίας για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, ώστε η Ρωσία να επιδιώξει την ειρήνη και να σταματήσει το τσουνάμι της βίαιης εισβολής της στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS