Ιταλία: Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής πέταξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου - Πέντε συλλήψεις

Ιταλία: Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής πέταξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου - Πέντε συλλήψεις

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσει ακτιβιστών στην Τέχνη. Αυτή τη φορά μάλιστα, πέταξαν μπογιές στην είσοδο της Σκάλας του Μιλάνου το πρωί της Τετάρτης ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η πρεμιέρα για τη σεζόν 2022-2023.

Την ευθύνη για τη διαμαρτυρία έξω από το διάσημο λυρικό θέατρο ανέλαβε η οργάνωση Ultima Generazione (UG, Τελευταία Γενιά)

 

Η ομάδα των ακτιβιστών ύψωσε ένα πανό που έγραφε «Ultima Generazione - Όχι Αέριο, Όχι Άνθρακας» και έριξε μπλε και ροζ μπογιά στην είσοδο της Λα Σκάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πέντε άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα για ταυτοποίηση, ενώ πρόκειται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Συνεργεία καθαρισμού αφαίρεσαν γρήγορα την μπογιά από την είσοδο του θεάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Λα Σκάλα είναι προγραμματισμένο να ανοίξει σήμερα για τη σεζόν 2022-23 με μια παράσταση της ρωσικής όπερας «Μπόρις Γκοντούνοφ» που έχει συνθέσει ο Μόντεστ Μουσόργκσκι. Στην πρεμιέρα αναμένεται να παρευρεθεί η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι για πρώτη φορά ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Υπενθυμίζεται ακόμη, πως στη διάρκεια του περασμένου μήνα, ακτιβιστές της Ultima Generazione είχαν ρίξει σούπα σε έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη, ένα μαύρο υγρό σε πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη και αλεύρι σ' ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο έχει ζωγραφίσει ο αμερικανός καλλιτέχνης της ποπ αρτ Άντι Γουόρχολ και είχε εκτεθεί στο Μιλάνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS