Ιταλία: Η κεντροδεξιά απόλυτο «φαβορί» των βουλευτικών εκλογών

Ιταλία: Η κεντροδεξιά απόλυτο «φαβορί» των βουλευτικών εκλογών

Μεγάλο φαίνεται να είναι το προβάδισμα της συντηρητικής παράταξης στην Ιταλία, ενόψει τωνβουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων της τελευταίας εβδομάδας, σε ό,τι αφορά την συντηρητική συμμαχία τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας συγκεντρώνουν το 24,2% του στατιστικού δείγματος, η Λέγκα το 13% και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι το 8%.

Στην κεντροαριστερή συμμαχία, το Δημοκρατικό Κόμμα στη φάση αυτή εξασφαλίζει το 22,4% της πρόθεσης ψήφου, οι Πράσινοι και η Ιταλική Αριστερά το 3,5% και η δύναμη ριζοσπαστών «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,9%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 11,8% και ο «κεντρώος πόλος» των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι στο 6,4%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η έκκληση του αρχηγού του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα υπέρ μιας «χρήσιμης ψήφου κατά της δεξιάς», μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει ευνοήσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Αναμένεται να διαπιστωθεί, όμως, ποια θα είναι η «εκλογική συμπεριφορά» του 40% των ερωτηθέντων, που μέχρι τώρα δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει να ψηφίσει ούτε ποιον πρόκειται ενδεχομένως να στηρίξει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS