Ιταλικές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της κεντροδεξιάς και της άκρας δεξιάς έναντι της κεντροαριστερής συμμαχίας

Ιταλικές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της κεντροδεξιάς και της άκρας δεξιάς έναντι της κεντροαριστερής συμμαχίας

Η Ιταλία βρίσκεται σε τροχιά βουλευτικών εκλογών, καθώς οι κάλπες θα στηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με γκάλοπ της δημοσκοπικής εταιρίας Swg, το οποίο πραγματοποιήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, η ιταλική συντηρητική παράταξη διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί της κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, η άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας «πείθει» το 24,8% των ερωτηθέντων, η Λέγκα βρίσκεται στο 12,5%, ενώ την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να ψηφίσει το 7% του στατιστικού δείγματος. Το μικρό κόμμα «Εμείς οι μετριοπαθείς», που ανήκει, πάντα, στην κεντροδεξιά, βρίσκεται στο 1,6%.

Σε ό,τι αφορά στην κεντροαριστερά, το Δημοκρατικό Κόμμα, στην φάση αυτή αγγίζει το22,3% της πρόθεσης ψήφου, οι πράσινοι και οι Ιταλική Αριστερά το 4% και το κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,5%. Η πολιτική δύναμη που ίδρυσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, η "Προσπάθεια Πολιτών", δεν ξεπερνά το 1,2%.

Παράλληλα, τα Πέντε Αστέρια, με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε, βρίσκονται στο 11,6% και η κεντρώα συμμαχία των Ρέντσι και Καλέντα, με τον λεγόμενο «Τρίτο Πόλο», στο 6,8%.

Συνολικά, δηλαδή, σύμφωνα με την εταιρία Swg, η συντηρητική συμμαχία εξασφαλίζει το 45,9% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερή το 29%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ