«Καμπανάκι» Στόλτενμπεργκ: Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη Ρωσία και τις φιλοδοξίες του Πούτιν

«Καμπανάκι» Στόλτενμπεργκ: Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη Ρωσία και τις φιλοδοξίες του Πούτιν

O ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ήταν επικίνδυνο να υποτιμηθεί η Ρωσία και οι φιλοδοξίες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Έχουν επιδείξει μεγάλη προθυμία να αντέξουν τις απώλειες και τα δεινά. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αλλάξει τα σχέδιά του και τους στόχους του σχετικά με την Ουκρανία. Επομένως, είναι επικίνδυνο να υποτιμηθεί η Ρωσία», είπε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια επιχειρηματικής διάσκεψης στη Νορβηγία.

Έστειλε φρεγάτα με πυραύλους Κρουζ σε Ατλαντικό, Ινδικό και Μεσόγειο

H Ρωσία προχωρεί σε νέο γύρο κλιμάκωσης της διεθνούς έντασης.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία κάνει αισθητή την παρουσία της στον Ατλαντικό, τον Ινδικό ωκεανό αλλά και τη Μεσόγειο με την παρουσία υπερχητικών πυραύλων, καθώς έστειλε την Τετάρτη προς τους προαναφερόμενους ωκεανούς μια φρεγάτα εξοπλισμένη με νέους υπερηχητικούς πυραύλους Κρουζ Zircon, που, όπως είπε, είναι μοναδικοί στον κόσμο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποιώντας τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, και τον Ίγκορ Κρόχμαλ, διοικητή της φρεγάτας που φέρει την επωνυμία «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov», τόνισε πως το πλοίο φέρει υπερηχητικά όπλα Zircon «Αυτήν τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων Zircon, που δεν έχει κάτι ανάλογο», είπε ο Πούτιν. «Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της πατρίδας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος,

Παράλληλα, ο Σοϊγκού είπε πως το «Gorshkov» θα πλεύσει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και στη Μεσόγειο, συγκεκριμένα, ενώ τόνισε ότι «αυτό το πλοίο, εξοπλισμένο με [πυραύλους] Zircon, είναι ικανό να εντοπίζει το στίγμα και να καταφέρνει ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στην ξηρά». Παράλληλα, ανέφερε ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι, γνωστοί ως Tsirkon ή Zircon, μπορούν να υπερισχύσουν οποιουδήποτε πυραυλικού αμυντικού συστήματος. Οι πύραυλοι πετούν με ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, όπως είπε ο Σοϊγκού.

Ο στόχος ενός υπερηχητικού όπλου είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτιμηθεί, απ' ό,τι για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS