Το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχτηκε το 2024 με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα [βίντεο]

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχτηκε το 2024 με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα [βίντεο]

Και το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχτηκε το 2024. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Λονδίνο σε μια επίδειξη που είχε διάρκεια περίπου 15 λεπτά. Ένα εντυπωσιακό σόου θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Εδιμβούργο στο πλαίσιο των εορτασμών του Hogmanay.

Τα περισσότερα μέρη της Ευρώπης έχουν υποδεχθεί επίσημα το νέο έτος. Μόλις πέρασαν τα μεσάνυχτα η Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ.

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το μνημείο του Παρισιού

Το Παρίσι καλωσόρισε το 2024 με ένα εντυπωσιακό πυροτέχνημα πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου.

Το πάρτι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε εμβληματικά ορόσημα για να εγκαινιάσουν το 2024.

Το Κιέβο, η Αθήνας, το Ελσίνκι και το Βουκουρέστι καλωσόρισαν το νέο έτος. Το 2024 έφτασε επίσης σε μέρη της Μέσης Ανατολής - Ισραήλ, Γάζα, Βηρυτός - καθώς και σε μέρη της Αφρικής όπως το Κάιρο, το Χαρτούμ, το Χαράρε και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Για όσους βρίσκονται εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει και το 2024 είναι προ των πυλών.

Δείτε live μεταδόσεις του Sky News από όλο τον πλανήτη

Το πρώτο «αντίο» στο 2023 έγινε από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας όπου τα πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν από τον υψηλότερο πύργο της, το Sky Tower. Τη σκυτάλη για την αλλαγή έλαβε η Αυστραλία, με μία εντυπωσιακή γιορτή πυροτεχνημάτων να μαγνητίζει τα βλέμματα. Τα χρώματα από τα βεγγαλικά φάνηκαν από την εντυπωσιακή γέρφυρα του Σίδνεϊ, Harbour Bridge και την Όπερα. Η διαδικασία εκτόξευσης πυροτεχνημάτων διήρκεσε 12 λεπτά.

Το ρολόι έδειξε 12 τα μεσάνυχτα, 1.1.24, σε περιοχές της Ασίας, την Ιαπωνία, τη Νότια και Βόρεια Κορέα. Λίγο αργότερα η αλλαγή έγινε και στο Χονγκ Κονγκ με μουσικές και πυροτεχνήματα από το Victoria Harbour. Σε ρυθμό έλευσης νέου έτους «χόρεψαν» και η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, το Ανόι του Βιετνάμ και η Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Την αλλαγή υποδέχθηκαν στη συνέχεια Μπανγκλαντές και Νεπάλ όπως και Ινδία και Σρι Λάνκα. Σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα, χωρίς πυροτεχνήματα κι εντυπωσιακές τελετές, σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς τον λαό της Παλαιστίνης, το Πακιστάν γιόρτασε την έλευση του νέου έτους. Σε αντίθεση με το Πακιστάν, το Ντουμπάι με εντυπωσιακό τρόπο καλωσόρισε το 2024, με πυροτεχνήματα από τον ουρανοξύστη, Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτίριο του κτίριο. Πυροτεχνήματα και σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ