Και ο ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας κατά της νέας προέδρου -Την καλεί να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Και ο ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας κατά της νέας προέδρου -Την καλεί να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας με ανακοίνωσή του εξαπολύει βολές κατά της νέας προέδρου της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα μετά τις δηλώσεις της και την καλεί να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα τονίζει πως η« διατήρηση της ευρωατλαντικής πορείας της χώρας αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες στρατηγικό συμφέρον και είναι εγγυητής της μακροπρόθεσμης ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας».

Πρόκειται για το δεύτερο εσωτερικό χτύπημα κατά της νέας προέδρου μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της περί «Μακεδονίας» και την αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας για ζήτημα εγκυρότητας της ορκωμοσίας της.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τη σταθερή αποφασιστικότητα της χώρας προς την άνευ όρων εκπλήρωση των προνοιών του Συντάγματος, καθώς και όλων των διεθνών υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει, όπως η πλήρης τήρηση της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, γνωστής ως Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα τελευταία επτά χρόνια οι δύο γειτονικές χώρες έχουν αναπτύξει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου, που είχε ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της οικονομικής συνεργασίας και την οικοδόμηση θετικών σχέσεων μεταξύ των λαών. Αυτά τα οφέλη είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την αναβάθμιση της Στρατηγικής Συνεργασίας σε Στρατηγικό Διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους πολιτικούς παράγοντες, ειδικά τους εκλεγμένους κρατικούς αξιωματούχους. Η διατήρηση της ευρωατλαντικής πορείας της χώρας αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες στρατηγικό συμφέρον και είναι εγγυητής της μακροπρόθεσμης ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ