Καλπάζει η φτώχεια στην Ιταλία: Ουρές νεόπτωχων στο Μιλάνο για δωρεάν βασικά τρόφιμα [βίντεο]

Καλπάζει η φτώχεια στην Ιταλία: Ουρές νεόπτωχων στο Μιλάνο για δωρεάν βασικά τρόφιμα [βίντεο]

Η εκτίναξη των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει βυθίσει στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η φτώχεια έχει γονατίσει και την Ιταλία καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, 5.600.000 κάτοικοι της Ιταλίας, ή 1.900.000 οικογένειες, ζουν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας.


Ουρές νεόπτωχων στο Μιλάνο για δωρεάν βασικά τρόφιμα

Όπως μεταδίδει το Anadolu από το πρωί - 08:00 τοπική ώρα - δεκάδες άνθρωποι άρχισαν να σχηματίζουν ουρά έξω από τα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Pana Quotidiano» που βρίσκεται κοντά στο γνωστό πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου.

Όταν οι πόρτες ανοίξουν δεκάδες εθελοντές ξεκινούν να μοιράζουν βασικά τρόφιμα στους δικαιούχους, Ιταλούς νεόπτωχους, οικογένειες μεταναστών, συνταξιούχους και αστέγους.

Η Pane Quotidiano («Καθημερινό Ψωμί») ιδρύθηκε πριν από 124 χρόνια, το 1898, από μια ομάδα ευκατάστατων Μιλανέζων, που θεωρούσαν ότι το ψωμί δεν πρέπει να απουσιάζει από τα τραπέζια των Ιταλών», τονίζει σε δηλώσεις του ο Λουίτζι Ρόσι, αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

«Έκτοτε, πέρα απ’ το ψωμί αρχίσαμε να μοιράζουμε γιαούρτι, γάλα, φρούτα, τυρί, ζαμπόν και τοματοπολτό για να καλύψουμε τις ανάγκες του γεύματος και του δείπνου. Μοιράζουμε τρόφιμα σε περίπου 3.500 - 4.000 άτομα ημερησίως στα δύο σημεία διανομής, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο μερίδες ετησίως», προσθέτει ο Ρόσι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ